Δ. Εμμανουηλίδης: Τα αντιπλημμυρικά έργα χρειάζονται χρόνο – Να ευχηθούμε η φετινή χρονιά να μην είναι βαριά υδρολογική (video)

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια και το φόβο των κατοίκων που αγωνιούν για το μέλλον τους στις πυρόπληκτες περιοχές μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Εμμανουηλιδης, δασολόγος, περιβαλλοντολόγος.

Κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο o κ. Εμμανουηλιδης υπενθύμισε ότι και «το 1979, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΥ, έπεσαν 103 χιλιοστά νερού στις Ωραιούς, στο βόρειο άκρο της Εύβοιας. Στους δυο πληγέντες δήμους υπάρχουν δεκαεννιά ρέματα. Στις 23 Αυγούστου 1990 υπήρχαν οκτώ νεκροί στα Βασιλικά από πλημμύρες», ανέφερε ο περιβαλλοντολόγος, επισημαίνοντας ότι όλες αυτές οι καταστροφές έγιναν ενώ υπήρχε ο προστατευτικός μανδύας του δάσους.

«Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα, όταν δεν έχουμε το δάσος, το οποίο προστατεύει αλλά δεν είναι πανάκεια. Πλημμυρίζουμε και όταν υπάρχει δάσος και όταν το νερό το οποίο θα πέσει είναι πολύ», τόνισε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της πυρόπληκτης και πλημμυρισμένης περιοχής χρειάζονται και λίγη τύχη. «Η φετινή χρονιά να μην είναι βαριά υδρολογική. Δυστυχώς ξεκίνησε άσχημα. Οι βροχές που έπεσαν, ήταν νωρίς και ήταν και πολύ μεγάλες. Δυστυχώς τα αντιπλημμυρικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μέσα σε δύο ημέρες ή μήνες. Χρειάζονται χρόνο. Χρειάζονται βαριά τεχνικά έργα. Θέλουμε χρόνο για να γίνουν τα έργα και τύχη. Προσοχή στον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος