Δ. Δέμος στην ΕΡΤ: Πώς η Ελλάδα θα παράγει μονοκλωνικά αντισώματα

Ένα πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, ύψους 356 εκατ. ευρώ, για την εξαετία 2021-2027, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE, Δημήτρης Δέμος. Οι επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας.

Στο πλάνο της εταιρίας βρίσκεται και η δημιουργία μονάδας ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Αττική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE, Δημήτρης Δέμος, μίλησε στην ΕΡΤ για την πρότυπη αυτή ελληνική μονάδα τονίζοντας ότι η θεραπεία έρχεται μέσα από τα φάρμακα που χαρακτηρίζονται βιοτεχνολογικά, όπως είναι και τα εμβόλια.

«Δυστυχώς μια πολύ μικρή ομάδα χωρών παγκοσμίως που έχει αυτή την τεχνογνωσία και πολύ λίγες φαρμακευτικές εταιρίες. Στην Ελλάδα έχουμε ισχυρή βάση και γι΄αυτό ξεκινάμε να μπούμε και σε αυτήν την τεχνολογία» τόνισε, εξηγώντας ότι τα νέας γενιάς φάρμακα προέρχονται από βιολογικές διεργασίες, δηλαδή από κάτι διαφορετικό τεχνολογικά που παραπέμπει σε γνώσεις βιολογίας και όχι χημείας όπως στη συμβατική τεχνολογία.

«Μιλάμε για τελείως διαφορετικά εργοστάσια, για διαφορετικές ομάδες έρευνας και ανάπτυξης και αρκετά χρόνια για να φθάσουν στην αγορά» σημείωσε ο κ. Δέμος.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η παραγωγή βιοτεχνολογικού φαρμάκου. Γι αυτό και είναι λίγα τα τεμάχια. Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μονοκλωνικά αντισώματα. Κάνουμε το πρώτο βήμα για να μπούμε σε αυτήν την κατηγορία χωρών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος