Δ. Αυγέρη στο Πρώτο: “Έγκλημα” η διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπ. Εσωτερικών – Κύρια πολιτική υπεύθυνη η υπουργός (audio)

«Είναι ένα σκάνδαλο και ένα έγκλημα που αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού εν προκειμένω και των ευθυνών και των ποινικών και των πολιτικών που μπορεί να έχουν πολιτικά πρόσωπα» επισήμανε η Δώρα Αυγέρη, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Ευρωβουλευτής, αναφερόμενη στην υπόθεση Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

«Σίγουρα είναι και αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη από τη στιγμή που συνέβη επί των ημερών της, η κύρια πολιτική υπεύθυνη η υπουργός Εσωτερικών, η οποία στην αρχή άλλα έλεγε και κατόπιν άλλα παραδέχτηκε, ότι τελικά έφυγαν τα δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών.  Ή δεν γνώριζε και συγγνώμη για τη λαϊκή έκφραση, κάτω από τη μύτη της έκαναν περίπατο τα προσωπικά δεδομένα, άρα είναι επικίνδυνη γι’ αυτό ή γνώριζε και άφησε να εξελιχθεί αυτό το έγκλημα, που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο επικίνδυνη η υπουργός Εσωτερικών» προσέθεσε στη συνέχεια.

Η κ. Αυγέρη τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα «που έχουν σίγουρες πολιτικές ευθύνες αλλά πρέπει να ελεγχθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών των πολιτικών προσώπων».

«Γι’ αυτό πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να δώσει μια απάντηση στο αν καλύπτει πολιτικά την πολιτική προϊστάμενο του υπουργείου Εσωτερικών. Αν την καλύπτει, τότε σημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη δεν αφορά μόνο την υπουργό Εσωτερικών, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε η κ. Αυγέρη.

Όσο αφορά στη δική της υποψηφιότητα κατά την προκριματική διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί στη συνέχεια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ ερωτηθείσα σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί το κόμμα, απάντησε «έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας».

«Τώρα δίνουμε τη μάχη στο πεδίο, πλατεία πλατεία, γειτονιά γειτονιά, ακριβώς για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικός οργανισμός να συγχρονιστεί με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που ασφυκτιά από την ακρίβεια, τα ιδιωτικά χρέη, τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τα funds, το έλλειμμα στο κράτος δικαίου. Είχαμε χθες μια εμβληματική απόφαση και μια διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς προηγούμενο και για τα μεταπολιτευτικά χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου στη χώρα μας με αυτή την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για να δώσει και τη δική της εισήγηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι πολύ σημαντικά αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να συντονιστούμε με τον προοδευτικό κόσμο που δεν αντέχει άλλο και θέλει πολιτική αλλαγή» ανέφερε η κ. Αυγέρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος