Covid-free wallet: Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτοπροσωπίας στο κινητό – Oδηγίες ενεργοποίησης της εφαρμογής (video)

Διαθέσιμη είναι από σήμερα στις πλατφόρμες iOS και Android η εφαρμογή covid-free GR wallet όπου αναρτώνται εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Στόχος της πρωτοβουλίας των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη είναι η σημαντική διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών κορονοϊού.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρει ότι «η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή. Από σήμερα μπορείτε να αποθηκεύετε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό σας τηλέφωνο εύκολα και με ασφάλεια», επισυνάπτοντας ένα βίντεο με οδηγίες για την εύκολη ενεργοποίηση του πιστοποιητικού:

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Συνεπώς, οπουδήποτε απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού κορονοϊού κατά την είσοδο, οι πολίτες μπορούν, πλέον, αντί της ταυτότητάς τους να επιδεικνύουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιτρέπεται να σκανάρεται από όποιον διενεργεί τον έλεγχο.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι απλή.

  • Κατ’ αρχήν, ο πολίτης πρέπει να έχει εγκαταστήσει στο κινητό ή το τάμπλετ του, μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες iOS και Android, ανάλογα με τη συσκευή του, τη νέα έκδοση της εφαρμογής covid-free GR wallet.
  • Στη συνέχεια, μπαίνει στην οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος).
  • Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Covid-free wallet: Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτοπροσωπίας στο κινητό – Oδηγίες ενεργοποίησης της εφαρμογής (video)

  • Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή covid-free GR wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στην εφαρμογή wallet της συσκευής του.

Σημειώνεται ότι η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώο Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος