Click στη φύση!: Πανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός για τις περιοχές Natura 2000

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού “Natura 2000 – Click στη φύση!” που προσέλκυσε περισσότερες από 1.000 συμμετοχές, το WWF Ελλάς και οι εταίροι του έργου LIFE-IP 4 NATURA, μας καλούν να γίνουμε ξανά πρεσβευτές των περιοχών Natura 2000. Με άλλα λόγια, καλούμαστε να γίνουμε πρεσβευτές των περιοχών, όπου τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας της χώρας μας, βρίσκουν πολύτιμο καταφύγιο για την επιβίωσή τους, και οι οποίες, με τα μοναδικά τοπία τους, την ομορφιά τους και με τον πλούτο ζωής που φιλοξενούν, σφραγίζουν και διαμορφώνουν την ταυτότητα της γνωστής σε όλο τον κόσμο «ελληνικής φύσης».

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός “Natura 2000 – Click στη φύση!”, υλοποιείται με τη στήριξη του περιοδικού «Φωτογράφος» και απευθύνεται, τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, διαγωνιζόμενοι σε 4 θεματικές κατηγορίες: ‘Ανθρωπος και φυσικό περιβάλλον, πτηνά, ζώα και φυτά, τοπίο. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό, είναι οι φωτογραφίες που θα κατατεθούν, να έχουν ληφθεί σε μία από τις 446 περιοχές Natura 2000 της χώρας μας.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι να αναδείξει, τόσο την ομορφιά, όσο και την ανεκτίμητη οικολογική αξία των περιοχών Natura 2000 στη χώρα μας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, χετικά με τους κινδύνους που θέτουν σε άμεση απειλή τα μοναδικά αυτά οικοσυστήματα, όπως είναι η κλιματική κρίση και οι πολύπλευρες επιπτώσεις της.

Οι δηλώσεις συμμετοχών στον φωτογραφικό διαγωνισμό ξεκίνησαν.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ενώ τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 21 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο www.photo.gr/natura2000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος