Χτίζεται το τείχος ανοσίας με τη συνέχιση των εμβολιασμών – Δίχως τέλος τα κορονοπάρτι

Με περίπου 80 έως 85 χιλιάδες ημερήσιους εμβολιασμούς, συνεχίζει να υψώνεται το τείχος ανοσίας κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 6 εκατομμύρια δόσεις. “Η χώρα στην συντριπτική πλειοψηφία είναι σε καλά ποσοστά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν καλυφθεί όλα τα ραντεβού”, επισήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα ραντεβού. Προβληματίζει, ωστόσο, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας, Ξάνθης, Φωκίδας, Δράμας και Σερρών.
Το επόμενο διάστημα, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια και οι 20άρηδες, αρχής γενομένης από την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών.

Την ίδια ώρα, περίπου 2,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι είναι ασφαλείς και βγάζουν τη μάσκα με κάθε ευκαιρία. Oι επιστήμονες λένε “Προσοχή!”, είναι νωρίς για τους εμβολιασμένους να πετάξουν τις μάσκες, καθώς το εμβόλιο δεν αποκλείει εντελώς τη διασπορά – ιδιαίτερα σε συνωστισμό – όπως στα διάφορα κορονοπάρτι, που συνεχίζονται σε υπαίθριους χώρους, ταράτσες σπιτιών, πλατείες, πεζόδρομους μόλις κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 932 νέα κρούσματα 35 θάνατοι, ενώ 416 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την Πάτρα προανήγγειλε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Υγεία. “Με βάση το RRF, μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα, ένα μεγάλο κομμάτι αναλογεί στην υγεία. Η κτηριακή, ενεργειακή, ψηφιακή και από πλευράς εξοπλισμού αναβάθμιση του ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος για τα χρόνια τα οποία έρχονται”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα την παραίτησή του κατέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, με αφορμή την αυξημένη θνησιμότητα στη ΜΕΘ που αγγίζει το 80%. Για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι “την ευθύνη φέρει πάντα ο επικεφαλής. Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο”. Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος