Χρ. Στυλιανίδης: Παράταση αργίας μέχρι και την Τετάρτη σε 4 περιοχές της χώρας

Ένα 24ωρο μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί στη Αττική Οδό που χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν μέσα στα οχήματά τους, εν μέσω κακοκαιρίας Ελπίδα και τις εικόνες από τους κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης επιχείρησε να εξηγήσει πώς φτάσαμε έως εδώ.

“Η συγνώμη της Πολιτείας δεν πρέπει να είναι προσχηματική. Χθες όλο το βράδυ καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα. Έχουν ήδη μεταφερθεί και συνεχίζονται να μεταφέρονται όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα ασφαλή σημεία γύρω από την Αττική Οδό.

Από χθες το βράδυ, με ευθύνη της Αττικής Οδού, μετακινούνται όλα τα οχήματα προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να μπορέσουν να δουλέψουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε κάποιον τραυματισμό. Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους όπως το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μεσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης Κορωπίου. Η σημερίνη αργία παρατείνεται και για αύριο, Τετάρτη, σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλαδες.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Είναι ωστόσο τόσο προφανής η διαφορά στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό και στην Αττική Οδό. Προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού. Το συντομότερο δυνατό θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα”, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης καταλογίζοντας και πάλι τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Αττικής.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας γίνονται μετά την σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, από την εταιρεία της “Αττικής Οδού”, την οποία αποδέχτηκε.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του επισήμανε την έγκαιρη εμπλοκή της αστυνομίας. “Περίπου τέσσερις χιλιάδες άτομα ήταν ένα 24ωρο επί ποδός για να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Περίπου 900 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ χρησιμοποιήθηκαν Από χθες το πρωί το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε 2.194 κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθεια και συνδρομής στους συμπολίτες μας”.

Και όπως είπε, “μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η ΕΛΑΣ μπόρεσε να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση και είναι ευτύχημα ότι δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή απώλεια ανθρώπινης ζωής. Όσοι συμπολίτες μας χρειάστηκαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την είχαν αμέριστα με τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο του ΕΚΑΒ όσο και της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος