Χρ. Στεφανάδης – Μ. Παγώνη στην ΕΡΤ για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα (video)

Για το θέμα των διευκολύνσεων και της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών μίλησαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Χριστόδουλος Στεφανάδης και η Ματίνα Παγώνη.

«Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα προκύψουν από την ίδια τη ζωή. Αν ο εμβολιασμένος μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα, να έχει πρόσβαση σε κλειστούς χώρους αυτό θα καταστήσει αυτόν που εμβολιάζεται “προνομιούχο”», δήλωσε ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο, σχολιάζοντας στην εκπομπή “Συνδέσεις τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το θέμα των εμβολιασμών είπε: «Όσον αφορά την υποχρεωτικότιτα του εμβολιασμού σαφώς δεν εννοεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός “δια της βίας” εμβολιασμό. Προκύπτει ,από αυτό που λέει το Σύνταγμα, ότι δεν μπορεί κάποιος να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του περιβάλλοντός του και πρέπει να εμβολιαστεί».

Μιλώντας για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στο νησί του ο κ. Στεφανάδης ανέφερε: «Στη Σάμο πράγματι είναι χαμηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων, γύρω στο 35%. Συνεχίζουν οι εμβολιασμοί –γύρω στους 300 την ημέρα- σε έξι εμβολιαστικές γραμμές. Αυτό που δεν λειτούργησε είναι το κέντρο που φτιάχτηκε, με δώδεκα γραμμές, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελευθερία”».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την απροθυμία των κατοίκων της Σάμου να εμβολιαστούν, ο κ. Στεφανάδης είπε ότι ψυχολογικά, ο κόσμος ίσως έχει βάλει άλλες προτεραιότητες, αλλά φάνηκε βέβαιος ότι αυτή η στάση τους θα αλλάξει σύντομα.

Δώρο της επιστήμης τα εμβόλια – Είναι πολύ ασφαλή

Mιλώντας για το θέμα των εμβολίων ο κ. Στεφανάδης επισήμανε ότι τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή. «Είναι τόσο ασφαλή όσο λίγες παρεμβάσεις της ιατρικής επιστήμης τα τελευταία χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Διογκώνονται οι παρενέργειες όλων των εμβολίων. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος να πάθει σοβαρή θρόμβωση κάποιος από το AstraZeneca είναι 1 ασθενής ανά 50.000 περιστατικά. Ο κίνδυνος από τα ευρέως διαδεδομένα αντισυλληπτικά είναι μεγαλύτερος, μέχρι 6 περιστατικά ανά 1.000. Τα εμβόλια προστατεύουν. Είναι ένα δώρο της επιστήμης».

Σχολιάζοντας τις άποψη των αντιεμβολιαστών ότι το «σώμα μας μας ανήκει» ο καθηγητής Καρδιολογίας είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, σου ανήκει (το σώμα) αλλά η ασφάλεια και η ζωή του διπλανού δεν σου ανήκει».

M. Παγώνη: Οι γιατροί οφείλουν να εμβολιαστούν όλοι

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά), σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη – Κατερίνας Σακελλαροπούλου είπε: «Ο Πρωθυπουργός είπε μια πολύ σωστή λέξη “διευκολύνσεις” και όχι “προνόμια”».  Μιλώντας η Ματίνα Παγώνη, τέλος, για το θέμα του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, τόνισε: «Οι γιατροί οφείλουν, είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον ασθενή, στον εαυτό τους και στους γύρω τους να εμβολιαστούν όλοι και να τελειώσει το θέμα (αυτό) τον επόμενο μήνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος