«Δεν είναι στιγμή προβλέψεων αλλά ώρα μάχης», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.
Παράλληλα επισημαίνει ότι «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει σε συμφωνία – λύση έξω από τις υφεσιακές λογικές, έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις των δανειστών για συνέχιση των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, που στόχο έχουν την πολιτική απομόνωση και απαξίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, με όπλο την οικονομική ασφυξία της χώρας».
Ο κ. Χουντής χαρακτηρίζει «εξωθεσμική» την αναβάθμιση του Eurogroup σε αποφασιστικό όργανο. «Εξωθεσμική» χαρακτηρίζει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό δανεισμού σε χώρα – μέλος της ευρωζώνης μέσω της τρόικας και σημειώνει ότι «έγινε παράτυπα, εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κρύβοντας τις ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμών».
Για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Χουντής αναφέρει ότι «δεν μπορεί να γίνει δεκτή συμφωνία με εκβιασμούς, σαν αυτές που έγιναν με τις μνημονιακές κυβερνήσεις».
«Εργαζόμαστε», τονίζει «για μια συνολική λύση που να τελειώνει μια και καλή την εκκρεμότητα της ρευστότητας, του χρέους και παράλληλα να θέτει σε τροχιά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Η καλύτερη εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι μια συμφωνία – λύση όπως την περιγράψαμε. Καθυστερήσεις και παρατάσεις, που θα εντείνουν την οικονομική ασφυξία, οδηγούν σε εκβιαστική λύση της τελευταίας στιγμής».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος