Χυδαία επίθεση από βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας για το προσφυγικό (vid)

Έντονο επεισόδιο προκάλεσαν στη Βουλή βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο για το μεταναστευτικό οι βουλευτές επιτέθηκαν φραστικά χαρακτήρισαν προδότες τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, καθυβρίζοντας παράλληλα με απαξιωτικό τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Πρωταγωνιστές» του θερμού επεισοδίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίοι επιτέθηκαν τόσο κατά του Πάνου Καμμένου, όσο και κατά τόσο του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θέλετε να μετατρέψετε το στρατό σε Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών. Είστε προδότες» είπε ο Χρήστος Παππάς.

Οι χαρακτηρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συνόλου των βουλευτών αλλά και του κ Π. Καμμένου, οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει: «Αν δεν ζητήσει συγνώμη αποχωρώ μαζί με την ηγεσία»
«Δεν πάω πουθενά, εσύ να φύγεις από τη χώρα» ήταν η προκλητική απάντηση του Χ. Παππά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Δουζίνας τους ζήτησε να ανακαλέσουν αλλιώς να αποχωρήσουν, κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν, συνεχίζοντας τις ύβρεις κατά πάντων.

Οι δύο βουλευτές μάλιστα βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους παράνομα τη συνεδρίαση η οποία διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που αντιλήφθηκε η κ. Κανέλλη.

Εν τέλει, όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής εκ των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου με ομόφωνη απόφασή τους ανακοίνωσαν πως «δεν θα ανεχθούν περαιτέρω έκπτωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου και απόπειρες κατάργησης του στην πράξη», και με βάση το άρθρο 81 του κανονισμού ζήτησαν εγγράφως από τον φρούραρχο της Βουλής παρόντος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την αναγκαστική αποβολή των βουλευτών της Χ.Α. οι οποίοι και αποχώρησαν.

Ντ. Μπακογιάννη: Απρόκλητη επίθεση με εκφράσεις χαμαιτυπείου

Την απαράδεκτη στάση της Χρυσής Αυγής καταδίκασε εξερχόμενη από τη Βουλή η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έκανε λόγο για την πιο μαύρη σελίδα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η ίδια χαρακτήρισε απαράδεκτο και φασίζοντα τον τρόπο που καταφέρθηκαν εναντίον του αρχηγού και του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, όπως και τη φρασεολογία εναντίον προσφύγων και μεταναστών που «δεν ταιριάζει ούτε σε χαμαιτυπείο», ενώ κάλεσε «το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουν το χρέος όλων μας».

Σπ. Δανέλλης: Να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής

Εκ μέρους του Ποταμιού ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης έκανε λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει προστασία της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού και προς αυτήν την κατεύθυνση κατατέθηκε αίτημα για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την εισαγωγή του κόμματος των ναζί στη Βουλή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπήρξε κίνδυνος χειροδικίας, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό γιατί δεν σταματούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο φρούραρχος με τους άνδρες της ασφάλειας δεν μπορούσαν να παραμείνουν θεατές».

Θ. Παφίλης: Να απομονωθούν και να πάνε στα σκουπίδια της ιστορίας

«Από φασίστες και ναζιστές δεν μπορεί παρά να ακούς μόνο ρατσιστικό λόγο. Το καλύτερο είναι να απομονωθούν και να πάνε στα σκουπίδια της ιστορίας», δήλωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική αλλά ναζιστική

«Σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι πολίτες και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική αλλά ναζιστική», υπογράμμισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μ. Χρυσοβελώνη: Χυδαία, άθλια και φασιστική η συμπεριφορά της ΧΑ

«Η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απέναντι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν χυδαία, άθλια και φασιστική. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ρατσιστικές χυδαιότητες δεν έχουν την παραμικρή θέση στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους χυδαίες συμπεριφορές αξίζουν την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Καλούμε τους βουλευτές αυτούς, έστω και την ύστατη στιγμή, να ζητήσουν δημόσια ταπεινά συγνώμη από τις Ένοπλες Δυνάμεις» καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΤ1
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος