Χάρης Δούκας: «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα»

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας του τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε ανακοίνωση του κόμματος.

Απαντώτας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε στοιχεία για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε άλλες χώρες της Ευρώπης ο κύριος Δούκας ανάφερει μεταξύ άλλων «Στο σύνολο λοιπόν των τιμολογίων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ίδιας έρευνας, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν φθηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Η τιμή της λιανικής, σε μια σύγκριση που είναι η αγαπημένη του κ. Τσίπρα και του κ. Ανδρουλάκη, στα κυμαινόμενα τιμολόγια της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη σε σχέση με την Ελλάδα, και της Πορτογαλίας κατά 6% ακριβότερη».

Το πως χρησιμοποιείται όμως η στατιστική στην πολιτική θέλει προσοχή για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων.Κυμαινόμενα τιμολόγια έχει η μειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών. Η πλειοψηφία έχει σταθερά τιμολόγια.

Στο σύνολο λοιπόν των τιμολογίων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ίδιας έρευνας (HEPI: ‘’Household Energy Price Index for Europe’’, September 2022), Ισπανία και Πορτογαλία έχουν φθηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα.

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος