Χανιά: Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης ΑμΕΑ – Εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού το παιδί από τον πατέρα του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης ΑμεΑ σε περιοχή του νομού Χανίων, όπως είχε αποκαλύψει το ertnews.gr (δείτε εδώ).

Και ενώ η υπόθεση κακοποίησης του είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, το αγόρι έπεσε χθες εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, ο οποίος και συνελήφθη.Χανιά: Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης ΑμΕΑ – Εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού το παιδί από τον πατέρα του

Οι κοινωνικές υπηρεσίες, που έχουν κάνει την κοινωνική έρευνα, η οποία είναι αποκαλυπτική των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούσε το αγόρι, που έκλεισε τα 18 πριν από λίγους μήνες, είχαν τονίσει την επείγουσα ανάγκη να μεταφερθεί το παιδί που παρουσιάζει νοητική στέρηση σε ασφαλές περιβάλλον, κάτι που έγινε μετά το χθεσινό επεισόδιο.

Το παιδί σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει, καταθέσεις αλλά και μαρτυρίες δέχεται εδώ και χρόνια σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία, ενώ όπως το ίδιο έχει ομολογήσει, έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από άτομο, που κατονόμασε.

Σύμφωνα με την κοινωνική έκθεση, αλλά και όσα έχει αποκαλύψει το παιδί ο πατέρας του το κλείδωνε έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να κοιμάται σε παλιά κτίρια, στα χωράφια και ακόμα και πάνω σε δέντρα!

Πριν από λίγο καιρό οπότε και έγινε γνωστό το δράμα του παιδιού, κάποιοι φρόντισαν και έβαλαν σε εξωτερικό χώρο ένα κρεβάτι, όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία της ΕΡΤ Χανίων, προκειμένου να έχει έστω και έτσι ένα μέρος να κοιμάται.

Ο πατέρας εμφανίστηκε μαζί με το παιδί χθες το μεσημέρι στην εισαγγελία Χανίων, η οποία ερευνά την υπόθεση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία της ΕΡΤ Χανίων και λίγες ώρες αργότερα το αγόρι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Ο πατέρας που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βάσει του νόμου 3500/2006 περί ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ αναζητείται ασφαλές μέρος να οδηγηθεί το 18 χρόνο αγόρι.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το γεγονός πως, όταν ενημερώθηκε ο ιερέας θείος του παιδιού για την πολύ σοβαρή κακοποίηση, κράτησε αποστάσεις λέγοντας, πως δεν θέλει εμπλοκή με την υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος