Χαμόγελο του Παιδιού: Δωρεάν Προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Αθηναίων

Από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Αθηναίων.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την ευγενική υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, και την αρωγή του ΟΠΑΠ, αποκλειστικού χορηγού της Δράσης.

Στην κεντρική αυλή της Τεχνόπολης το ιατρείο

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Ιατροί και Οδοντίατροι, και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι γιατροί και οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για τη σημασία της πρόληψης στην υγεία, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης ανά ειδικότητα.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού:

Πληροφορίες και ραντεβού

Οι δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, το οποίο θα κλείνεται με σειρά προτεραιότητας.

Το ωράριο λειτουργίας του Κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» είναι από τις 9:00 μέχρι τις 16:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες/ραντεβού στο τηλέφωνο: 210-2015510 εσωτ. 119 – 120 (καθημερινά 09:00-15:00)

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα:
1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τους. Σε περίπτωση, που τα παιδιά συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων.

Δράση Προληπτικής Ιατρικής

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Τηλ. 11040, ippokratis@hamogelo.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος