Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Στον εισαγγελέα η κατηγορούμενη – δίωξη για πέντε κακουργήματα (video)

Βαρύ το κατηγορητήριο εις βάρος της 49χρονης που πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της στο Χαλάνδρι τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα αρπαγής της κόρης της, ενώ σοκάρουν οι δηλώσεις της συζύγου του γιατρού, πως στο παρελθόν η δράστις είχε απειλήσει με όπλο το ίδιο της το παιδί.

Χαλάνδρι: Σοκάρει η σύζυγος του γιατρού – «Φοβόμασταν πάντα»

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με τα χέρια πισθάγκωνα η 49χρονη εικαστικός βγήκε από το γραφείο του Εισαγγελέα. Με το βλέμμα προς τους δημοσιογράφους φώναζε δυνατά, μέχρι οι αστυνομικοί να τη βάλουν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Είπε ότι «έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου. Πέντε χρόνια δεν είχα δει το παιδί μου, ο απαγωγέας και βιαστής της. Τη βίαζε, της χορηγεί ναρκωτικές ουσίες και έλεγε ότι έχει επιληψία και τη βίαζε». Και συνέχισε «όλα για την περιουσία μου τα κάνανε. Μαζί με άλλους γιατρούς. Διάσημους γιατρούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για την προστασία των πολιτών. Με άφησαν άστεγη μου πήραν το παιδί. Το παιδί μου θέλω τίποτα άλλο».

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του γιατρού, η οποία περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσε τα τελευταία χρόνια ο 68χρονος και το παιδί του: «είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι της Μελίνας πριν από μερικά χρόνια, θέλω να ρωτήσω γιατί ήταν τόσο ελεύθερη».

Ο γιατρός και η σύζυγός του ζούσαν με το φόβο ότι η 49χρονη θα τους επιτεθεί και θα αρπάξει το παιδί, όπως είχε κάνει ξανά στο παρελθόν, παραβιάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της που της απαγόρευαν να πλησιάζει το σπίτι.

Μετά τους πυροβολισμούς, η 49χρονη επιχείρησε να αρπάξει το παιδί μέσα από το αυτοκίνητο του γιατρού. Η ανήλικη πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και γι’ αυτό δεν κατάφερε το σκοπό της.

Η 49χρονη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Η εικαστικός ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Συνελήφθη, χθες (11-11-2021) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, αλλοδαπή κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανωτέρω λίγο νωρίτερα, είχε μεταβεί έξωθεν πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και τη στιγμή που ημεδαπός στάθμευε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή της πολυκατοικίας, έβγαλε από την τσάντα της περίστροφο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ακολούθως με χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να αρπάξει ανήλικη, η οποία ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με τον ημεδαπό, πράξη όμως που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αντίστασης που προέβαλε η ανήλικη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), οι οποίοι την ακινητοποίησαν και την προσήγαγαν στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας όπου και συνελήφθη.

Από την έρευνα στο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα περίστροφο.

Εντός του οχήματος της κατηγορουμένης, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξωθεν της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) μαχαίρια, ξίφος εντός θήκης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τράπουλα και εγχειρίδιο.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος