Χαϊδάρι: Διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις σχολείων – «Μάθημα με 28 παιδιά δεν γίνεται»

«Τα παιδιά από ότι φαίνεται είναι κόστος οικονομικό. Για εξοπλισμούς μπορούμε να δίνουμε λεφτά, αλλά για καινούργια σχολεία και τμήματα δεκαπέντε παιδιών, δεν το κάνουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Παντελάρος, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, ο οποίος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για να αποτραπούν οι συγχωνεύσεις τεσσάρων σχολείων στην περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Παντελάρος καταδίκασε τις συγχωνεύσεις που γίνονται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. «Είναι πλήρης η διαφωνία από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στην εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου. Θα ακολουθήσουν – από ότι καταλαβαίνουμε- τις συγχωνεύσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων».

Την αντίθεσή της στις σχεδιαζόμενες από το υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις σχολείων, λόγω της έλλειψης αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε στην ΕΡΤ και η Δήμητρα Οικονόμου, γ.γ. της ΕΛΜΕ σε Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω.

Δεν λειτουργεί κανένα σχολείο με 28 παιδιά ανά τμήμα

«Έχουν κλείσει γύρω στα δεκαπέντε τμήματα σε όλη την περιοχή και πάνω από δέκα σχολεία έχουν συρρικνωθεί. Όταν επισκεφθήκαμε το υπουργείο ο διευθυντής δεν άφησε να μπουν πάνω από εφτά άτομα στο γραφείο του, όταν εμείς είμαστε είκοσι οκτώ άτομα στην αίθουσα», επισήμανε η κ. Οικονόμου.

Και όπως ανέφερε, «ένα άλλο πρόγραμμα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι για να βγει ένα πρόγραμμα σχολείου για το μάθημα της γυμναστικής, πρέπει να συνεργαστούν δεκαπέντε σχολεία» είπε και διερωτήθηκε «αν εσείς το θεωρείτε κανονικότητα και λειτουργία που βοηθάει το σχολείο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες και στις συνθήκες της πανδημίας;».

Σύμφωνα με την γ.γ. της ΕΛΜΕ, «αυτή την στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα σχολείο είτε γιατί μαζεύονται 27 – 28 παιδιά που πέρυσι ήταν σε καραντίνα. Αυτά τα παιδιά θέλουν βοήθεια. Και εκπαιδευτικά δεν στέκονται, όχι μόνο για την πανδημία. Θέλουμε να σταματήσουν αυτά τα ψέματα και απαιτούμε να γυρίσουν πίσω τα τμήματα που μας πήραν και οι καθηγητές να μπουν πάλι στα σχολεία τους».

Δείτε επίσης

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος