Χ. Τσιλιγκίρη στο Πρώτο: «Πρόσβαση Παντού» στο ΣΕΦ (audio)

Η 1η επιστημονική ημερίδα «Πρόσβαση Παντού» θα πραγματοποιηθεί αύριο, 1η Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Παραολυμπιακή Επιτροπή και αφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους δημόσιους χώρους αλλά και τους χώρους δημοσίας χρήσης, εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και είναι ανοιχτή για το κοινό και μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας για λόγους πανδημίας και από την ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

«Έχουμε χωρίσει 5 θεματικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν μια ακαδημαϊκή προσέγγιση με σκοπό να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα. Καθηγητές Πανεπιστημίου θα μας δώσουν το εύρος και την κλίμακα, του τι είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση, μια βιωματική προσέγγιση από ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν το πρόβλημα στην ζωή τους καθημερινά και τι έχει γίνει στο νομοθετικό κομμάτι και το κοινοβουλευτικό έργο αντίστοιχα, γιατί υπάρχει και μια ευρωπαϊκή οδηγία, την οποία είχε την υποχρέωση η  χώρα μας να ακολουθήσει και πήρε παράταση ενός έτους».

Η κ. Τσιλιγκίρη επεσήμανε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα  των ατόμων με αναπηρία δεν είναι μόνο η πρόσβαση στα κτήρια. «Ένα νοσοκομείο μπορεί να έχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά το θέμα είναι πώς θα φτάσουν εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος