Χ. Κεφαλίδου στο Πρώτο: Το εγχείρημα είναι πολύ πιο μεγάλο από προσωπικές επιδιώξεις είτε υποψήφιων είτε στελεχών (audio)

Ενόψει της συνεδρίασης σήμερα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, σχετικά με την αναπλήρωση της θέσης του προέδρου του κόμματος για την μεταβατική περίοδο έως την εκλογή του επόμενου προέδρου, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

«Η κουβέντα ξεκίνησε νομίζω και πολύ άτσαλα και άκαιρα, γιατί όλα αυτά είναι λυμένα, το πώς λειτουργούν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες και ποια είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία αναπλήρωσης ενός προέδρου. Υπάρχουν δύο διαφορετικά πράγματα, το ένα είναι ο ρόλος του γραμματέα της ΚΟ που είναι ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος έχει ουσιαστικά τον συντονισμό των 22 βουλευτών που απαρτίζουν την ΚΟ της ΚΙΝΑΛ και αυτός ρυθμίζεται μέσα από τον κανονισμό λειτουργίας του κάθε κόμματος και το άλλο έχει να κάνει με τον θεσμικό τρόπο, με τον οποίο αναπληρώνεται ο πρόεδρος όταν απουσιάζει ή κωλύεται. Εδώ μιλάμε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και αυτό ίσως δημιούργησε την ανάγκη μιας διευκρίνισης. Έρχεται όμως ο κανονισμός της Βουλής που είναι ψηφισμένος νόμος και λέει ότι εφόσον ο Πρόεδρος ενός κόμματος είναι βουλευτής, εκπροσωπείται όταν απουσιάζει από τους δύο αναπληρωτές του, στην συγκεκριμένη περίπτωση που είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και μάλιστα με την σειρά που έχουν οριστεί. Όλα αυτά έχουν ρυθμιστεί και είναι ουσιαστικά πικρή η αίσθηση που αφήνεται, όταν έχουμε λίγα εικοσιτετράωρα από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και οι πιο στενοί της συνεργάτες αναδεικνύουν θέματα που δεν υπάρχουν. Θα μπορούσε κάποιος κακόβουλα να πει ότι υπάρχουν και σκοπιμότητες αλλά δεν θα μπω καθόλου σε αυτή την διαδικασία διότι θεωρώ ότι το εγχείρημα είναι πολύ πιο μεγάλο από την προσωπική επιδίωξη του καθενός, είτε είναι υποψήφιος, είτε στέλεχος ή κάποιος που έχει αγωνία για τον χώρο».

Τον μήνα που ξεκινάει σήμερα, η κ. Κεφαλίδου, περιμένει, είπε, από τους επικεφαλής και τους υποψήφιους να μπουν στην διαδικασία ενός διαλόγου με πολιτικές θέσεις ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν debate όπου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις και οι προτάσεις.

Η ίδια κ. Κεφαλίδου (σ.σ. υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου), αναφερόμενη στο πώς βλέπει το μέλλον του χώρου, σημείωσε ότι χρειάζεται αυθυπαρξία και αυτόνομη πορεία. «Δεν μπορεί κανείς να σχεδιάζει την επόμενη μέρα βλέποντας τον χώρο του να γίνεται είτε «τσόντα» στην ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πάμε να παίξουμε ξανά ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, να κερδίσουμε ξανά την παραγωγική Ελλάδα, τους ανθρώπους που είναι σε αναμονή. Εμείς θέλουμε ένα κραταιό, ένα δυνατό ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, μιλάμε και για την μετονομασία του χώρου, αυτό θα αποφασιστεί στο συνέδριο που θα γίνει τον Μάρτιο και έτσι πατώντας γερά, να μπορέσει να παίξει στο επόμενο διάστημα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να απαντάμε στην ερώτηση με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Δεχόμαστε την εξεταστική με την προϋπόθεση της διεύρυνσης από το 2015

«Το λέω πάντα, ότι δεν πιστεύω στις εξεταστικές. Γιατί μέχρι τώρα οι εξετάσεις που έχει δώσει ο κόσμος της πολιτικής, είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι υπερβάσεις που χρειάζονται αλλά ούτε να υπάρξει και ένα πολιτικό δια ταύτα, γιατί κάθε χώρος βγάζει τα δικά του πορίσματα και στο τέλος μένει ένα μεγάλο ερωτηματικό τι ακριβώς μπορούν να παράξουν αυτές οι εξεταστικές επιτροπές. Ο πολίτης δηλαδή περιμένει να δει κάτι πιο ουσιαστικό», σημείωσε η κ. Κεφαλίδου.

«Η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μία πρόταση για το θεαθήναι γιατί εξαιρεί και πάλι την δική του περίοδο, το 2015» υπογράμμισε.

Ξεκαθαρίζοντας την θέση του ΚΙΝΑΛ, η κ. Κεφαλίδου, επεσήμανε αυτό που έχει ήδη τεθεί και στην Βουλή, στην σχετική συζήτηση, «ότι δεχόμαστε την εξεταστική, με την προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί όλη η περίοδος από το 2015 μέχρι και σήμερα. Αυτή είναι η δική μας πρόταση, με αυτό το σκεπτικό πορευόμαστε. Αν υπάρξει η δυνατότητα μέσω της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει και διεύρυνση της περιόδου τότε έχουμε την δυνατότητα να ψηφίσουμε θετικά. Αυτό θα τα αποφασίσει σήμερα η ΚΟ. Αν δεν υπάρξει διεύρυνση, τότε θα είναι μισή η πρόταση και με αυτή την έννοια δεν εξυπηρετεί την προσπάθεια που γίνεται να πέσει φως σε μια περίοδο που τα είχε όλα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος