Χ. Γώγος: «Ξέχασαν» τον εμβολιασμό οι 65 και άνω – Παράλληλη μάχη για περιστατικά μη covid (video)

Μετα το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τη νέα δραματική εφημερία στο «Γεννηματά» όπου τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ κι ένας κατέληξε, ενώ η πληρότητα έφτασε στο 98% , ο Χαράλαμπος Γώγος επιβεβαιώνει ότι και στην Αττική η κατάσταση άρχισε να θυμίζει τον περσινό χειμώνα. Σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητη η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, είπε ο κ. Γώγος εξηγώντας ότι η διαφορά με πέρυσι είναι ότι δεν μπορούν να μετατραπούν «μέχρι και μαιευτήρια εν μια νυκτί σε covid» γιατί υπάρχει «τεράστια ανάγκη στα μη covid περιστατικά, από χειρουργεία μέχρι αναπνευστικές λοιμώξεις».

«Μετά χαράς βλέπω τους νεότερους να τρέχουν να εμβολιαστούν ενώ αντίθετα έχει επιπεδωθεί η καμπύλη στους άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα» διαπίστωσε ο γιατρός και σχολίασε:

«Δεν έχει λογική να φοβόμαστε το εμβόλιο κι όχι νέα φάρμακα όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα».

«Το πλεονέκτημα των πολλών τεστ»

«Η θετικότητα μπορεί να είναι στο 2% αλλά η διασπορά είναι μεγάλη και αντανακλάται στα διαγνωστικά τεστ. 800.000 τεστ σχεδόν αντανακλούν τον γενικό πληθυσμό. Το πλεονέκτημα των πολλών τεστ είναι ότι απομονώνεις τα κρούσματα και περιορίζεις τη διασπορά ιχνηλατώντας», εξήγησε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος.

Τέλος, έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι δεν αποδίδουν πια τα lockdown και τόνισε ότι «όλοι» πρέπει να τηρούν πιο ενεργά τη χρήση μάσκας και τα μέτρα προστασίας.

Πηγή:ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος