B. Βαμβακάς, καθ. Επικοινωνίας: Μεγάλο τραύμα το ότι οι υπεύθυνοι του εμπρησμού στη Marfin δεν έχουν συλληφθεί

Δώδεκα χρόνια μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας MARFIN, στην οδό Σταδίου, που οδήγησε στο θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που ήταν έγκυος στον τέταρτο μήνα, της Βίβιαν Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Βαμβακάς, μίλησε στην ΕΡΤ για το αποτύπωμα που έχει αφήσει το ανεξιχνίαστο αυτό έγκλημα στην ελληνική κοινωνία. 

«Είναι ανοιχτή πληγή το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του εμπρησμού δεν έχουν συλληφθεί ακόμη», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Βαμβακάς.

Σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός που συνέβη σαν σήμερα, το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ο κ. Βαμβακάς χαρακτήρισε εκείνη την περίοδο ως «την κορυφαία φάση μισαλλοδοξίας στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια».

Και όπως είπε στην ΕΡΤ, «αυτός ο κύκλος πολιτικής βίας σταματάει με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Προσπαθώντας να εξηγήσει ο κ. Βαμβακάς τι οδήγησε σε αυτό τον μεγάλο κύκλο βίας δήλωσε ότι η οικονομική κρίση ήταν το καταλυτικό γεγονός που οδήγησε σε αυτή την έκρηξη βίας, αλλά το καταλυτικό γεγονός ήταν «η δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008, που έβαλε ένα μεγάλο κομμάτι των νέων σε μια αντισυστημική λογική».

Δείτε επίσης:

Π. Παναγιωτόπουλος στο Πρώτο: Δικαστικά αδικαίωτοι οι δολοφονημένοι της Marfin- Εκείνο το βράδυ η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα μιας πολιτικής ανωμαλίας (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος