Αυξήθηκαν εντυπωσιακά τα ραντεβού για εμβολιασμό στους άνω των 60

Εντυπωσιακή αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Σε 24 ώρες από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και το πρόστιμο των 100 ευρώ, σχεδόν επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης στους άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 17.500 ραντεβού για την πρώτη δόση έχουν ήδη κλειστεί από πολίτες άνω των 60 ετών μέσα σε ένα 24ωρο, έναντι του μέσου όρου των 2.600 ραντεβού ημερησίως για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Όπως διευκρινίστηκε, θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στην Ολομέλεια το μεσημέρι.

Στο μέγκα εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, η προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είναι εντυπωσιακή, όπως ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Άντζελα Ζούγρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος