Αυξανόμενη η πίεση στο ΕΣΥ με διασωληνώσεις και εκτός ΜΕΘ – Νοσοκομείο Covid ο Ερυθρός Σταυρός (video)

Ραγδαία είναι η αύξηση των διασωληνωμένων το τελευταίο 24ωρο, καθώς ξεπέρασαν τους 600 και ο δείκτης θετικότητας στο 12,3%, ενώ σήμερα Τετάρτη 17/03/2021 θα ανακοινωθεί ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων ο οποίος αναμένεται να είναι υψηλός, πάνω από 3000. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη, η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερη, ειδικά για τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς γέμισαν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ ενώ υπήρχαν και διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τουλάχιστον 53 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Στα νοσοκομεία αναπτύσσονται πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, ο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού, ενώ άλλη μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα πρόκειται να δέχεται ασθενείς non covid, αφού είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Την αξιοποίηση των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας ζήτησε και ο Διευθυντής ΕΣΥ Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση ενώ ανέφερε ότι ξεκινούν σήμερα εφημερία με μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ και δύο ελεύθερες κλίνες για ασθενείς non covid. Κανένα υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες που είναι συνεχώς αυξανόμενες. Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι τη στιγμή που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων.

«Οι πρώιμες διασωληνώσεις, όπως κάναμε στην αρχή, αποδεικνύεται διεθνώς, πως μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα στους ασθενείς, δηλαδή να κάνει ζημιά σε ζωτικά όργανα» υποστήριξε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Ηρακλής Τσαγκάρης ο οποίος εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αττικόν”. Ο ίδιος αποκάλυψε πως σήμερα, στο “Αττικόν” το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς του Covid υπάρχει ελεύθερο μόνο ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ από σήμερα ξεκινά και γενική εφημερία που αναμένεται πολύ δύσκολη. Ξεκαθαρίζει πως στο “Αττικόν” δεν υπάρχει περιστατικό που να διασωληνώθηκε και να μην μπήκε σε ΜΕΘ, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει σημαντικά, αφού -όπως υποστήριξε- “δεν έχουμε βαριές περιπτώσεις ανθρώπων της τρίτης ηλικίας” και εκτίμησε πως “αυτό που περνάμε αυτές τις μέρες θα είναι ο τελευταίος μεγάλος κάβος γι’ αυτή την περιπέτεια που έχει χτυπήσει την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος