Αυτοκτονία 14χρονου: Σχολείο και οικογένεια πρέπει «να γίνουν μια γροθιά» 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 14χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ελέγχει το λάπτοπ του αγοριού, το οποίο ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις για το εάν προχώρησε σε μια τέτοια πράξη λόγω εκφοβισμού ή του “Blackout Challenge” στο Tik Tok.

Με αφορμή το τελευταίο αυτό περιστατικό ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Νικόλαος Ρήγας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη και η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ στο ρόλο της κοινωνίας και της οικογένειας αλλά και στις ασφαλιστικές δικλείδες που θα πρέπει να υιοθετήσει η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να αποτρέπονται ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Ρήγας τόνισε πως «σαν κοινωνία και σαν οικογένεια θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας, στην προστασία της ζωής των εφήβων που βρίσκονται σε αυτή την τρυφερή και περίπλοκη ηλικία».

Όσον αφορά την έκταση αυτού του φαινομένου, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε πως παρόμοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν από την αρχή της πανδημίας.

Ενώ, ακόμη τόνισε πως «από το σχολείο λείπουν στοιχεία που βοηθούν τα παιδιά να έχουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, λείπει η ολόπλευρη μόρφωση. Λείπει ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, στοιχεία που βοηθάνε στο να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των μαθητών, να σπάσει το τοίχος της επιθετικότητας και να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά και να λειτουργήσουν πιο ομαδικά».

Να ενταχθούν στα σχολεία ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Η Κλινική Ψυχολόγος, κ. Κανδαράκη, με αφορμή τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σχολείο αλλά και η οικογένεια θα πρέπει «να γίνουν μια γροθιά» προκειμένου να «υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση».

Τέλος, η κ. Βαλαβάνη τόνισε πως πρέπει «να μεριμνήσει το κράτος και να ενταχθούν στα σχολεία ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και να προστεθούν επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος