Αυτοκτονία 14χρονου – Πειθαρχική έρευνα για τις καταγγελίες bullying διέταξε το Υπ. Παιδείας (video)

Πειθαρχική έρευνα μετά τις καταγγελίες για bullying στο Γυμνάσιο του 14χρονου που έθεσε τέλος στη ζωή του διέταξε το υπουργείο Παιδείας, ενώ στην επιφάνεια ήρθε μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία. Γιαγιά μαθητή μίλησε για τον συστηματικό άγριο ξυλοδαρμό του εγγονού της με σιδερογροθιά, που έφτασε στο σημείο να μεταβαίνει στο σχολείο με συνοδεία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Βγαίνοντας στην πόρτα του σχολείου ένας με σιδερογροθιά τον χτύπησε από το πίσω μέρος στη μύτη, ήρθε το παιδί στο σπίτι αιμόφυρτο. Του είπανε όμως ότι εάν μιλήσεις και μαρτυρήσεις τι γίνεται εδώ θα σκοτώσουμε τον αδερφό σου που είναι μικρός, τη μάνα σου και εσένα».

Η σκληρή ομάδα των μαθητών, φέρεται να τρομοκράτησε τόσο πολύ το παιδί όπου αρνιόταν να πηγαίνει για κάποιες ημέρες στο σχολείο. Συνεχίζοντας η γιαγιά του, αναφέρει πως: «Ερχόταν στο σπίτι το παιδί και έκλαιγε, αρνιόταν να πάει στο σχολείο, πήγα στον διευθυντή και το συζητήσαμε και μου λέει στηριχτείτε πάνω μου, θα τα φτιάξουμε όλα. Όμως στη Δευτέρα τάξη άρχισαν να γίνονται χειρότερα πράγματα, τον πλησιάζανε μέσα στην τάξη και τον χτυπάγανε, του πετάγανε τα βιβλία κάτω».

«Είναι άλλο πράγμα το bullying και είναι άλλο πράγμα η σχολική βία, ότι τα παιδιά μεταξύ τους ενδεχομένως να έρθουν κάποιες φορές σε σύγκρουση, έρχονται, αλλά εμείς εδώ λειτουργούμε πυροσβεστικά. Προσπαθούμε να τους κάνουμε φίλους και εάν δεν γίνεται πηγαίνουμε πειθαρχικά», δήλωσε αποκλειστικά στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του σχολείου του 14χρονου.

Για εκφοβισμό από μαθητές του Γυμνασίου του 14χρονου κάνει λόγο και μητέρα μαθητή που ήταν αυτόπτης μάρτυρας ξυλοδαρμού. Όπως ανέφερε: «Ένα αδύνατο παιδί και λέω εγώ ρε παιδιά, τα βάζετε με ένα αδύνατο παιδί, που μου έλεγε “κυρία σώσε με, σώσε με”. Το χτυπούσανε τόσο άγρια και εάν δεν επενέβαινε κάποιος μπορεί να είχε πεθάνει το παιδί»

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε πειθαρχική έρευνα για τις καταγγελίες για bullying, με τον Αλέξανδρο Κόπτση, γενικό γραμματέα του υπουργείου, να δηλώνει: «Εάν διαπιστωθεί η παραμικρή αμέλεια ή η παραμικρή ευθύνη από το σχολείο θα αποδοθούν ευθύνες. Γιατί μιλάμε για έναν χαμό παιδιού»

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέθεσαν την Πέμπτη 19/5 δύο συμμαθήτριες του 14χρονου, ενώ θέμα χρόνου είναι να καταθέσει η μητέρα του παιδιού.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος