Άνοιξε η πλατφόρμα για 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους- Ποιοι υπάγονται στην κατηγορία

Από σήμερα Πέμπτη,  η πλατφόρμα emvolio.gov.gr  δέχεται αιτήματα για τα ραντεβού της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε άτομα από 12 ετών. Θα γίνεται με τα εμβόλιο mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

Οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς έκριναν ότι η 4η δόση του εμβολίου θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

Στην Αττική καταγράφεται η πιο αυξημένη ζήτηση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και νέα ραντεβού.

Πλέον στην χώρα μας  έχουν γίνει περισσότεροι από 18,65 εκατ. εμβολιασμοί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 750.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε, στην ενημέρωση της Δευτέρας  ότι το 90,2% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πόρο, Σπέτσες, Κύθηρα, Πάτμο, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρο, Σαμοθράκη, Αλόννησο, Σίφνο, Παξούς, Ίο, Αμοργό, Σέριφο, Αστυπάλαια, Κάσο, Μεγανήσι και Καστελλόριζο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος