Aχαρνές: Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Eρυθρός Σταυρός: Με εγκαύματα από έκρηξη φιάλης άνδρας στην Αγ. Παρασκευή

Οι αναζωπυρώσεις στους οικισμούς που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι συνεχείς. Οι διάσπαρτες φωτιές έχουν μπει εντός των οικισμών σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Αγία Παρασκευή, Καποτά, Αμυγδαλέζα και Ντάρδιζα όπου οι κάτοικοι με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται. Ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας, που επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή έκανε λόγο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί με την αστυνομία αποκαλύπτοντας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Την ίδια ώρα ο Κώστας Στάμου, από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, περιέγραψε τις έρευνες πόρτα πόρτα των Αρχών και την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών από κατοίκους.

Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους

«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας.

Aχαρνές: Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Eρυθρός Σταυρός: Με εγκαύματα από έκρηξη φιάλης άνδρας στην Αγ. Παρασκευή

Αυτή την στιγμή η φωτιά καίει μέσα στο χωριό. Ο καπνός είναι πολύ μαύρος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική» ανέφερε ο κ. Μπαρλαγιάννης κάνοντας έκκληση από τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν για να γλιτώσουν.

Όπως είπε μαζί με την αστυνομία οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να πείσουν τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται χαρακτηρίζοντας της επιχείρηση ως «έρευνα και διάσωση».

Με σοβαρά εγκαύματα κάτοικος από έκρηξη φιάλης αέριου

«Σε χρόνο δευτερολέπτων η φωτιά είχε φτάσει μέσα στο χωριό», δήλωσε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί σε πλατεία περιμένοντας να δουν που κατευθύνεται η φωτιά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπάκουαν στις οδηγίες των Αρχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνθρωπος που κατάβρεχε το σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην αυλή ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσ μεγάλο έγκαυμα.

Ταυτόχρονα υπήρξαν ηλικιωμένοι που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια καθώς είχαν λιποθυμικά επεισόδια.

Τα σπίτια καίγονται το ένα μετά το άλλο

Εθελοντές της πολιτικής προστασίας του δήμου και πυροσβέστες σβήνουν τις φωτιές στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους ο Κώστας Στάμου έδειξε τις αγωνιώδεις προσπάθεις του κόσμου που με λάστιχα και κλαδιά κάνουν ότι μπορούν.

Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι και τα γυναικόπαιδα καθώς πέρα από τις φλόγες μεγάλος κίνδυνος υπάρχει από τις ξύλινες κολώνες της ηλεκτροδότησης που πέφτουν όταν καίγονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος