Αττική Οδός: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 06.00 ώρα στις 22-2-2026

Παρατείνονται περαιτέρω και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτης εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της σήραγγας «Λιοσίων» της Αττικής Οδού.

Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο, περιοχής Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Φυλής.

Η αστυνομία ενημερώνει για τον ολικό αποκλεισμό των κάτωθι κλάδων εισόδου στην Αττική Οδό:

  • Μάνδρας (κόμβος 1).
  • Μαγούλας (κόμβος 2).
  • Ασπρόπυργου (κόμβος 4).
  • Αιγάλεω (κόμβος 5).

Κατά τη διάρκεια των ως άνω αποκλεισμών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Στην κατεύθυνση προς Αθήνα-Κέντρο: μέσω Λεωφ. Αθηνών.
  • Στην κατεύθυνση προς Λαμία: μέσω Λεωφ. Αθηνών και Λεωφ. Κηφισού (προς Λαμία).
  • Στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο: Λεωφ. Αθηνών και Λεωφ. Κηφισού (προς Λαμία) και μέσω κόμβου Μεταμόρφωσης (προς Αεροδρόμιο).

Επισημαίνεται ότι το τμήμα της Αττικής Οδού από την είσοδο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου μέχρι και την έξοδο Ασπροπύργου (κόμβος 4), προορίζεται για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο των οχημάτων που επιθυμούν να κινηθούν προς την περιοχή του Θριασίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Περαιτέρω παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω έκτακτης εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της σήραγγας “Λιοσίων” της Αττικής Οδού έως και την 22-2-2026

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου Γ.Α.Δ.Α. αναφορικά με παράταση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αττική Οδό, λόγω της περαιτέρω παράτασης των έκτακτων εργασιών βαριάς συντήρησης της σήραγγας «Λιοσίων», ο ολικός αποκλεισμός των κάτωθι κλάδων εισόδου στην Αττική Οδό, στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο, περιοχής Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Φυλής, θα συνεχιστεί έως και την 06.00’ ώρα της 22-2-2026, ως εξής:

  • Μάνδρας (κόμβος 1).
  • Μαγούλας (κόμβος 2).
  • Ασπρόπυργου (κόμβος 4).
  • Αιγάλεω (κόμβος 5).

Κατά τη διάρκεια των ως άνω αποκλεισμών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Στην κατεύθυνση προς Αθήνα-Κέντρο: μέσω Λεωφ. Αθηνών.
  • Στην κατεύθυνση προς Λαμία: μέσω Λεωφ. Αθηνών και Λεωφ. Κηφισού (προς Λαμία).
  • Στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο: Λεωφ. Αθηνών και Λεωφ. Κηφισού (προς Λαμία) και μέσω κόμβου Μεταμόρφωσης (προς Αεροδρόμιο).

Επισημαίνεται ότι το τμήμα της Αττικής Οδού από την είσοδο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου μέχρι και την έξοδο Ασπροπύργου (κόμβος 4), προορίζεται για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο των οχημάτων που επιθυμούν να κινηθούν προς την περιοχή του Θριασίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν την σήμανση που έχει τοποθετηθεί στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου πριν τις εισόδους της Αττικής Οδού και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

«Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης εντός της σήραγγας Λιοσίων, στο τμήμα από Ασπρόπυργο έως Λεωφόρο Φυλής, μόνο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Ειδικότερα και σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Τροχαίας, από τη Δευτέρα 16/02 και ώρα 06:00 π.μ. και έως την Κυριακή 22/2 και ώρα 06:00 π.μ., κλειστό θα παραμείνει, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο και μόνο, το τμήμα από την είσοδο Ασπροπύργου (Κόμβος 4) έως και την είσοδο Λεωφόρου Φυλής (Κόμβος 6) συνολικού μήκους περίπου 8 χλμ. Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι είσοδοι προς αεροδρόμιο στους κόμβους Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπρόπυργου και Αιγάλεω.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εργασίες αφορούν εργασίες βαριάς συντήρησης της σήραγγας / σιδηροδρομικής γέφυρας, οι οποίες εκτελούνται από την εταιρία «Αττική Οδός Α.Ε.».

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί ανάλογα με τον προορισμό τους καλούνται να ακολουθούν τα παρακάτω:

Οι οδηγοί με προορισμό Αεροδρόμιο, Λαμία και Αθήνα-Κέντρο να ΜΗΝ εισέρχονται στην Αττική Οδό και να ακολουθούν τις εξής διαδρομές:

  • Προορισμός Αεροδρόμιο μέσω Λεωφόρου Αθηνών, ανοδικού ρεύματος Λεωφόρου Κηφισού και εισόδου στην Αττική Οδό στον κόμβο Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο.
  • Προορισμός Λαμία μέσω Λεωφόρου Αθηνών και ανοδικού ρεύματος Λεωφόρου Κηφισού.
  • Προορισμός Αθήνα – Κέντρο, μέσω Λεωφόρου Αθηνών

Μόνο οι οδηγοί με προορισμό Θριάσιο – Ασπρόπυργο θα μπορούν να κινούνται κανονικά μέσω Αττικής Οδού επιλέγοντας τον κόμβο εξόδου που τους εξυπηρετεί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία κ.α.) θα διέρχονται κανονικά από το αποκλεισμένο τμήμα με τη συμβολή της Τροχαίας.

Η Νέα Αττική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων.

Η Νέα Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη σχετική σήμανση και να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος