Αθηναγόρας για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στη Μητρόπολη: Δεν εξετάστηκε άμεσα η έφεσή του και έτσι φαίνεται μακρά η διαδρομή (video)

Για τις κινήσεις της εκκλησίας μετά την πρωτοφανή επίθεση, με βιτριόλι, του ιερέα κατά των Μητροπολιτών την Τετάρτη στη Μονή Πετράκη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας την ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

Αναφερόμενος στις δικλείδες ασφαλείας εντός της εκκλησίας, με δεδομένο ότι η συμπεριφορά του ιερέα που επιτέθηκε ήταν γνωστή, μετά από σχετικές καταγγελίες, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι είχε σχηματιστεί ανακριτικός φάκελος και έγινε επισκοπικό δικαστήριο, στην πρώτη Μητρόπολη όπου και υπήρξε η πρώτη τέτοιου είδους συμπεριφορά του.

«Στη διαδρομή των Μητροπόλεων από τις οποίες είχε περάσει, εάν είχαν παρατηρηθεί αυτά τα φαινόμενα, θα έπρεπε ο εκεί Μητροπολίτης να έχει επιληφθεί» σημείωσε. «Το πρωτοβάθμιο είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας όμως του κορονοϊού δεν έγινε άμεσα το δευτεροβάθμιο, οπότε δεν εξετάστηκε άμεσα η έφεση του πρώην κληρικού και έτσι φαίνεται μακρά η διαδρομή» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Οι ασφαλιστικές δικλείδες είναι ως ορίζονται απ’ τον νόμο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων. Για να παρέμβει ο Μητροπολίτης θα πρέπει να έχει ασφαλείς πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος ιερέας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος