Αθηναγόρας για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στη Μητρόπολη: Δεν εξετάστηκε άμεσα η έφεσή του και έτσι φαίνεται μακρά η διαδρομή (video)

Για τις κινήσεις της εκκλησίας μετά την πρωτοφανή επίθεση, με βιτριόλι, του ιερέα κατά των Μητροπολιτών την Τετάρτη στη Μονή Πετράκη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας την ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

Αναφερόμενος στις δικλείδες ασφαλείας εντός της εκκλησίας, με δεδομένο ότι η συμπεριφορά του ιερέα που επιτέθηκε ήταν γνωστή, μετά από σχετικές καταγγελίες, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι είχε σχηματιστεί ανακριτικός φάκελος και έγινε επισκοπικό δικαστήριο, στην πρώτη Μητρόπολη όπου και υπήρξε η πρώτη τέτοιου είδους συμπεριφορά του.

«Στη διαδρομή των Μητροπόλεων από τις οποίες είχε περάσει, εάν είχαν παρατηρηθεί αυτά τα φαινόμενα, θα έπρεπε ο εκεί Μητροπολίτης να έχει επιληφθεί» σημείωσε. «Το πρωτοβάθμιο είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας όμως του κορονοϊού δεν έγινε άμεσα το δευτεροβάθμιο, οπότε δεν εξετάστηκε άμεσα η έφεση του πρώην κληρικού και έτσι φαίνεται μακρά η διαδρομή» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Οι ασφαλιστικές δικλείδες είναι ως ορίζονται απ’ τον νόμο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων. Για να παρέμβει ο Μητροπολίτης θα πρέπει να έχει ασφαλείς πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος ιερέας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ