Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου- Δόθηκε το πρωί η εκκίνηση του μαραθωνίου των 490 χλμ (video)

Το ταξίδι τους για τη Σπάρτη ξεκίνησαν το πρωί, απο τον πεζόδρομο της Ερμού, 37 αθλητές από 15 χώρες, προκειμένου να διανύσουν τα 490 χιλιόμετρα του 6ου Φειδιππίδειου Δρόμου που περιλαβαίνει και την επιστροφή τους στην Αθήνα. Η εκκίνηση δόθηκε υπό τους  ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Η επιστροφή του πρώτου  μαραθωνοδρόμου αναμένεται στην Αθήνα τα ξημερώματα της  Δευτέρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας λόγω του «6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου».

Θα γίνονται προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος και στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης -Λ.Ε.Α.– (όπου υπάρχει), στην κατωτέρω διαδρομή:

Μουσείο Κεραμεικού (Αρχαία Αγορά) – Ερμού – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Ιερά Οδός (1η Είσοδος πόλεως Ελευσίνας) – Ηρ. Πολυτεχνείου – Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (έως τα όρια των Νομών Αττικής – Κορινθίας).

Ο  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Γιώργος Διαμαντής μίλησε στην ΕΡΤ για την αναβίωση της αυθεντικής διαδρομής του ημεροδρόμου Φειδιππίδη που έτρεξε από την πόλη των Αθηνών να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες.

Ρεπορτάζ:  Κωσταντίνος Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος