Αθηνά Ανδρεάδη: Η καλλιτέχνης που έκανε τραγούδι την εμπειρία της με τον κορονοϊό (video)

Την προσωπική της εμπειρία με τον κορονοϊό, τη επίπονη νοσηλεία της και την επικοινωνία πίσω από τζάμι περιγράφει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο η Αθηνά Ανδρεάδη (Athena Andreadis). Η Ελληνίδα τραγουδοποιός με τη διεθνή πορεία μεταφέρει στους τηλεθεατές της ΕΡΤ τα όσα έζησε με τον κορονοϊό μέσα από το τραγούδι «Hands on glass».

Τον Νοέμβριο του 2020, εν μέσω της πανδημίας, η Αθηνά Ανδρεάδη ήρθε με τον σύζυγο και το μωρό τους από την Αμερική όπου ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τον ιό. Επέλεξαν ένα σπίτι στο δάσος στην Βόρεια Ελλάδα όπου μεγάλωσε. Παρ’ όλα αυτά μια άτυχη συγκυρία την έφερε σε επαφή με κρούσμα και νόσησε βαριά. Νοσηλεύτηκε για παραπάνω από έναν μήνα, αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μετά σε απομόνωση, χωρίς να μπορεί να δει τον δίχρονο γιο της.

«Έγραψα αυτό το τραγούδι» δηλώνει «γιατί ένιωθα πως η καρδιά μου πάει να σπάσει. Έβλεπα το μωράκι μου μόνο μέσα από το γυαλί. Φώναζε μαμά και δεν μπορούσε να με αγγίξει. Πώς να εξηγήσεις σε ένα δίχρονο; Ήταν σπαραχτικό. Ένα πρωί μου ήρθε σχεδόν όλη η μελωδία του τραγουδιού ατόφια στον ύπνο μου. Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι ζούσα ακόμα μέσα στον εφιάλτη της απομόνωσης».

Με διεθνή αναγνώριση και sold-out περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα, η Athena έχει παίξει διεθνώς σε αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ παγκόσμιας εμβελείας, Η μουσική της έχει υπάρξει στο top-10 των βρετανικών, αμερικάνικων και ελληνικών charts και έχει συνεργαστεί και με τον Leonard Koen Cohen.Τα τραγούδια της έχουν παιχτεί στην τηλεόραση παγκοσμίως όσο και σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Mike & Molly (CBS), Smash (NBC), Nomads (Lucy Liu), στην «Επισκεφτείτε την Αγγλία» Καμπάνια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου όπως και στο Fuller House (Netflix) όπου το καστ (John Stamos, Jodie Sweetin) κλείνει τη σεζόν με ένα από τα τραγούδια της Αthena).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος