Athens Flying Week: Το 10ο Air Show σήμερα και αύριο στην Τανάγρα

Ο Πάνος Ποδηματάς διοργανωτής του Athens Flying Week μίλησε στο «Σαββατοκύριακο από τις έξι» και τον Ηλία Κούκο για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις εκπλήξεις που περιμένουν όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.

Το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου της Ελλάδας, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου, με τα βλέμματα φέτος να τραβούν τα ελληνικά Rafale αλλά και το ελβετικό F18C Hornet, το αεροσκάφος του τηλεοπτικού Maverick από την ταινία Top Gun.

Φυσικά, οι λάτρεις των ακροβατικών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή Λούκα Μπερτόζιο, ενώ το παρών δίνουν επίσης οι Orlik από την Πολωνία, τα F-15 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας αλλά και οι Royal Jordanian Falcons.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν με μεγάλο αριθμό πτητικών μέσων, τόσο από την Πολεμική Αεροπορία, όσο και από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και τον Στρατό Ξηράς.

Στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης θα «παρελάσουν» μαχητικά αεροπλάνα Mirage, F-4 αλλά και ελικόπτερα Chinook και Apache.

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιδείξεις από την ομάδα «Ζευς» και την ομάδα «Δαίδαλος» και φυσικά το ιστορικό μαχητικό Spitfire.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα. Το αυριανό πρόγραμμα αρχίζει περίπου στις 12:00 και διαρκεί πέντε ώρες.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω του viva.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος