Αθ. Μπαλέρμπας: 2.400 αλλοδαποί έδωσαν εξετάσεις για την Πολιτογράφηση

Για το θέμα το εξετάσεων Ιθαγένειας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, το βαθμό δυσκολίας απόκτησής της και τον αριθμό των συμμετεχόντων μίλησε στην ΕΡΤ ο Aθανάσιος Μπαλέρμπας, Γ.Γ. Ιθαγένειας.

«Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει βασικά πράγματα του ελληνικού πολιτισμού και του πολιτικού μας συστήματος. Επομένως πρέπει να μιλάει αρκετά καλά τα ελληνικά» δήλωσε ο κ. Μπαλέρμπας για τους σχεδόν 2.400 αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας και συμμετείχαν στις εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» για το σύστημα εξετάσεων για την Πολιτογράφηση και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την αντιπολίτευση ο κ. Μπαλέρμπας έκανε λόγο για αδιάβλητο σύστημα, αναφέροντας ότι «το σύστημα των Πανελληνίων τύπου εξετάσεων διασφαλίζει όχι μόνο την αντικειμενικότητα, αλλά την καθολικότητα και το αδιάβλητο».

Πώς γίνονται οι εξετάσεις – Επίπεδο γνώσεων

«Υπάρχει μια συγκροτημένη τράπεζα θεμάτων εκατό κειμένων και τριακοσίων ερωτήσεων. Αν τα μελετήσει κάποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε επίπεδο γλώσσας Β1», εξήγησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο με το επόμενο ραντεβού των υποψηφίων να είναι στις 7 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι από τις εξετάσεις απαλλάσσονται όσοι έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία ή έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος