Ασπρόπυργος: Έσπασαν πόρτες και έπιπλα για να βρουν χρήματα και κοσμήματα – Τι λέει το θύμα διάρρηξης

Μια θρασύτατη διάρρηξη, μέρα-μεσημέρι σε μονοκατοικία στο Ίλιον, εξελίχθηκε σε κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών στη Ζοφριά και τον Ασπρόπυργο από άνδρες της ομάδας Δίας και κατέληξε με την σύλληψη τριών από τους τέσσερις διαρρήκτες μετά από ατύχημα. To αυτοκίνητο διαφυγής συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τραυματίστηκε ελαφρά.

Στο ανάστατο σπίτι που παρουσιάζει η ΕΡΤ εισέβαλαν οι τέσσερις επικίνδυνοι διαρρήκτες που έψαξαν όλους τους χώρους για να αρπάξουν μετρητά και κοσμήματα.

Ξεκρέμασαν τα κάδρα, ενώ άνοιξαν ακόμα και το ψυγείο του ιδιοκτήτη, ο οποίος ευτυχώς απουσίαζε. Όταν ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία, γύρισε έντρομος στο διαμέρισμά του αντικρίζοντας ακόμα και τις εσωτερικές πόρτες σπασμένες.

Θύμα διάρρηξης: «Πόρτες σπασμένες, παντού σπασμένα, τι να κάνω δεν ξέρω, παιδιά είμαι πολύ μπερδεμένος…»

Κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε τη διάρρηξη και κάλεσε την Αστυνομία. Οι τρεις από τους τέσσερις διαρρήκτες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και πρόλαβαν να διαφύγουν. Άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους εντόπισαν και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη που έφτασε μέχρι τον Ασπρόπυργο, όπου το όχημα των δραστών συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ανυποψίαστος οδηγός του.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη στην οδό Φλωρίνης στο Ίλιον, ακόμα δύο άτομα εντοπίστηκαν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης των δύο οχημάτων στον Ασπρόπυργο φανερώνουν πόσο επικίνδυνοι ήταν οι διαρρήκτες κατά τη διαφυγή τους. Το σπίτι που έβαλαν στο στόχαστρό τους στο Ίλιον δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος κακοποιών.

Θύμα διάρρηξης: «Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από πού μπήκανε; Από την πίσω πόρτα μπήκανε»

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμού του τέταρτου διαρρήκτη που κατάφερε να εξαφανιστεί πεζός από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Ασπρόπυργο.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κώστας Στάμου, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος