Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού υδροδότησης της Αίγινας – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

Έχουν αρχίσει από χθες οι εργασίες αποκατάστασης στοναγωγό υδροδότησης της Αίγινας. Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρο της τεχνικής εταιρείας που καλείται να δώσει λύση στο πρόβλημα, μίλησε στην εκπομπή «Update» της ΕΡΤ.

«Ο σωλήνας έχει κοπεί τελείως σε ένα σημείο του και πρέπει να συνδέσουμε τα δύο άκρα τα οποία είναι πάρα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, δηλαδή απόσταση ίση με 5 εκατοστά.

Για να γίνει αυτό πρέπει να απομακρυνθεί η προστασία του αγωγού, διότι πάνω από τον αγωγό υπήρχε προστασία με πέτρα και τσιμεντοστρώματα, αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία την οποία δεν έχουμε ολοκληρώσει.

Σημειώνω ότι αυτή η βλάβη είναι στα 50 μέτρα βάθος, είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους δύτες να ενεργήσουν. Δηλαδή για κάθε 24ωρο ένας δύτης μπορεί να δουλέψει για 15 έως 20 λεπτά μόνο και το αποτέλεσμα είναι με την διάφορα μέσα που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία μου να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τον αγωγό σε ένα μήκος 2 μέτρα περίπου ούτως ώστε να κατεβάσουμε ένα εξάρτημα που να συνδέει τα δύο άκρα», αναφέρει ο

Αναφορικά με το πότε θα είναι και πάλι κανονική η υδροδότηση στην Αίγινα ο κ. Κωνσταντινίδης απαντά ότι «υπάρχουν δύο ή περισσότερες εκδοχές. Το καλό σενάριο είναι την επόμενη εβδομάδα να έχουν νερό. Το κακό σενάριο είναι να μας πάρει ένα ενάμιση μήνα.

Διότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις φυσικές συνθήκες της ζημιάς και γι’ αυτό το λόγο εμείς θα κάνουμε την προσωρινή επισκευή όπως την έχουμε σχεδιάσει, αλλά μπορεί να αστοχήσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος