Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Στον εισαγγελέα Αθηνών πόρισμα για τον Παναγιώτη Δημητρά – Πιθανή διάπραξη αδικήματος απιστίας

Ενδείξεις για τη πιθανή διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος από τον εκπρόσωπο του ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά, διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από έρευνα, σε πόρισμα που συνέταξε για τις δραστηριότητές του.

Το πόρισμα ήδη διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία και αναμένεται να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τα συμπεράσματα της έρευνας της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αφορά τον τρόπο διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων που λάμβανε ο κ. Δημητράς για την υποστήριξη δράσεων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ελεγκτές της Αρχής ωστόσο αμφισβητούν πως υπήρξε ορθή διαχείριση των επίμαχων κονδυλίων και ότι αυτά πράγματι διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους είχαν εγκριθεί από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έχει εκδόθηκε διαταγή δέσμευσης τόσο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Δημητρά όσο και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος