Αρνητές με… στολή: Η στρατιωτική εκπαίδευση και η διασύνδεση με τον ακροδεξιό χώρο

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνουν ομάδες που προχωρούν σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, με στόχο να εξακριβωθεί η σύνδεσή τους με αντιεμβολιαστές που αναπτύσσουν επικίνδυνη δράση. Οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν ήδη προχωρήσει σε χαρτογράφηση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι θεωρούνται παλιοί υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη της Αστυνομίας αποκαλύπτουν στην ΕΡΤ ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εκτιμάται ότι μιμούνται ομάδες αντιεμβολιαστών της Αμερικής, οι οποίες είχαν φτάσει στο σημείο να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι ότι υπογράφουν «ιερές δηλώσεις» για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους προφασιζόμενοι την κατάλυση του Συντάγματος, έχουν εμμονή με τα όπλα, έχουν στις τάξεις τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, οργανώνονται μέσω social media.

Πυρήνες αντιεμβολιαστών που ανησυχούν τις Αρχές βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων και δευτερευόντως στην Αττική.

«Υπάρχουν πυρήνες και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο μικροσκόπιο βρίσκονται ιδιαίτερα μία σειρά περιπτώσεων που αφορά και στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη βόρεια Ελλάδα» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θέση κατά των αντιεμβολιαστών πήρε ο Μητροπολίτης Ηλείας σε επιστολή που απέστειλε προς θεολόγο. «Οι αντιεμβολιαστές κληρικοί, που δείχνουν στους ενορίτες τους καλοί κληρικοί, δεν είναι καλοί και αληθινά ευσεβείς, αλλά υποκρίνονται τους ευσεβείς για να έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σε ό,τι τους λένε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σωστά μίλησε αυστηρά γιατί καθημερινά χάνονται άνθρωποι που έχουν πέσει στην πλάνη του μη εμβολιασμού, της μη νοσηλείας, που αποτελούν αυτοκτονικές συμπεριφορές» σχολίασε ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

«Φυσικά ο Μητροπολίτης μας είχε δίκιο, στην προσέγγισή του ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Αρνείται τις κατηγορίες ο δικηγόρος

Εξηγήσεις στην εισαγγελία, ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, κλήθηκε να δώσει ο δικηγόρος για την υπόθεση της 54χρονης που πέθανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αρνούμενη να διασωληνωθεί.

«Τα ιατρικά έγγραφα συνέτριψαν ακόμα και την πιο ελάχιστη υπόνοια ότι κάτι πήγε στραβά τουλάχιστον ως προς εμένα» σχολίασε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος ελέγχεται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με το Δικαστικό Συμβούλιο να προτείνει την απόρριψη της προσφυγής του με την οποία ζητά να μην δικαστεί.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές Αρχές και η Europol

Οι φόβοι άλωσης των πυρήνων των αρνητών από ακροδεξιά στοιχεία είναι υπαρκτοί και οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να προλάβουν ακραίες ενέργειες. Το καμπανάκι του κινδύνου για το φόβο αναβάθμισης των επιθέσεων από αντιεμβολιαστές είχαν κρούσει στις ελληνικές Αρχές υπηρεσίες ασφαλείας ευρωπαϊκών χωρών εδώ και πολύ καιρό, πριν την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε λάβει απόρρητες ενημερώσεις και είχε αρχίσει από νωρίς να παρακολουθεί τη μετεξέλιξη του περίφημου αντιεμβολιαστικού κινήματος, υπό το φόβο «αγκαλιάσματος» από ακροδεξιές ομάδες. Ο φόβος ήταν ότι άτομα που μπορεί να θεωρούνται “επιχειρησιακά ακίνδυνα” μπορεί να χειραγωγηθούν από έμπειρους ακροδεξιούς.

Πηγές από την Αστυνομία που παρακολουθούν το θέμα σημειώνουν ότι τα άτομα που εμφανίζονται ως αρχηγοί των αρνητών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχαν πρωταγωνιστήσει στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων το 2011. Στη συνέχεια, κάποιοι εξ αυτών υποστήριξαν τους περίφημους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», για τους οποίους στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν ασκηθεί διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή και διέγερση.

Αρνητές με… στολή: Η στρατιωτική εκπαίδευση και η διασύνδεση με τον ακροδεξιό χώρο

Συναγερμός στη Δρέσδη για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού

Στη Γερμανία, η Αστυνομία με συντονισμένες εφόδους σε πολλά σημεία της Δρέσδης απέτρεψε επίθεση αντιεμβολιαστών κατά του πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης της Σαξονίας. Οι αρνητές μέσω εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων συζητούσαν ακόμα και ενδεχόμενη δολοφονία του πρωθυπουργού για τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί.

Πρόκειται για έξι ανθρώπους, πέντε άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας από 32 μέχρι 64 ετών. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι Γερμανοί πολίτες. Οι ύποπτοι δήλωναν στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ότι έχουν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα και βαλλίστρες με τα οποία σκόπευαν να σκοτώσουν όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης της Σαξονίας ως απάντηση στους νέους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

«Οι απειλές εναντίον δημόσιων λειτουργών, είτε είναι δήμαρχοι, είτε τοπικοί ή δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εναντίον επιστημόνων και δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες. Δεν θα γίνουν ανεκτές και θα διωχθούν με κάθε δύναμη» τόνισε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD, οι απειλές έχουν λάβει ευρύτερες διαστάσεις. Περισσότεροι από 12 πολιτικοί, Μέσα Ενημέρωσης και δημόσιοι φορείς φέρεται να έχουν λάβει επιστολές με απειλές για «αιματηρή αντίσταση» κατά των μέτρων για τον κορονοϊό στην Γερμανία. Περιλάμβαναν μέχρι και ένα τυλιγμένο κομμάτι κρέας.

Ο Γερμανός Καγκελάριος, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την πανδημία του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, κατέκρινε κι εκείνος το περιστατικό.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Βιργινία Κουριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος