Αρκαδία: Σε εξέλιξη τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Γορτυνία – Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ (video)

Σε εξέλιξη είναι ακόμη τα μέτωπα των πυρκαγιών σε περιοχές του Δήμου Γορτυνίας στη Αρκαδία. Οι προσπάθειες εστιάζονται στα χωριά Τουμπιτσι, Χώρα, Δωδεκαμετρο και τη γύρω περιοχή.

Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς ,όπως είπε  στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι εστίες είναι πολλές».

Μάλιστα, επεσήμανε πως «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

Έχει ενισχυθεί η δύναμη με 14 επιπλέον οχήματα, δύο ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού ενώ συμμετέχουν δύο πεζόπορα τμήματα από Τσεχία και Αγγλία. Μεγάλη είναι ζημιά σε δασική έκταση και κάποιες καλλιέργειες. Εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης σπευδουν στα Λαγκάδια για παροχή βοήθειας σε τραυματισμενα ζώα.

Ίσαρης Μεγαλόπολης

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ήρθε απ’ την Άνω Μεσσηνία. Οι αναζωπυρώσεις είναι αυτές που απασχολούν τις επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, έχει μειωθεί αισθητά, η περίμετρος της φωτιάς.

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, που του ζήτησε να στείλει πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, εάν έχει πολιτικό μέσο. Παράλληλα, για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος