Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Τι λέει o πλαστικός χειρουργός που τη χειρούργησε (video)

Eνθαρρυντικά είναι τα νέα για την μετεγχειρητική κατάσταση της 8χρονης που έκοψε το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού της σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον ιατρό της, Aντώνη Αντωνίου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η εικόνα του δακτύλου της μετά την συγκόλληση είναι άριστη.

«Είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι στο χώρο βρέθηκε ο συνάδελφος που διασφάλισε τη σωστή μεταφορά του δακτύλου και του παιδιού και το ότι είχαμε τη δυνατότητα να το χειρουργήσουμε στο χρόνο που χρειαζόμαστε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πλαστικός χειρουργός.

Μιλώντας για τα κρίσιμα λεπτά που ακολούθησαν μετά τον ακρωτηριασμό του δακτύλου της 8χρονης ο κ. Αντωνίου είπε ότι «χρειάζεται να μπει σε ένα σακουλάκι και γύρω γύρω πάγος. Δεν πρέπει να έρθει σε απευθείας επαφή με τον πάγο». Και όπως είπε ο γιατρός που χειρούργησε το παιδί «η συμβουλή μου προς τη μητέρα ήταν το σκέλος να ήταν τυλιγμένο σε ένα μωρομάντηλο και να μην ακουμπάει το σκέλος στον πάγο, ώστε να μην προκληθεί έγκαυμα στους ιστούς και να μην μπορεί να επανασυγκοληθεί μετά».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, αν ένα ακρωτηριασμένο μέλος δεν συντηρηθεί σωστά, τότε ο χρόνος για την επανασυγκόληση μειώνεται από τις δώδεκα ώρες που είναι το ανώτατο χρονικό όριο σε τρεις ως έξι ώρες.

Με αφορμή το τρομακτικό αυτό ατύχημα στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, ο πλαστικός χειρουργός εξήγησε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε τα επιθυμητά ιδίως σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή καπνιστές.

Αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του παιδιού ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι οι γιατροί περιμένουν να περάσει η πρώτη εβδομάδα και ότι η επαναιμάτωση του δακτύλου του παιδιού μέχρι στιγμής είναι καλή. «Το λειτουργικό αποτέλεσμα θα διασφαλιστεί με κάποιες επιπλέον επεμβάσεις. Το σημαντικό είναι το παιδί να νιώσει ακέραιο το χεράκι του», είπε.

Περιγράφοντας το συγκεκριμένο περιστατικό εξήγησε ότι στην αποκατάσταση παίζει ρόλο και ο μηχανισμός της κάκωσης. «Εδώ δεν είναι μόνο ότι κόπηκε το δαχτυλάκι, αλλά ότι τραβήχτηκε. Κάποιες βλάβες στα αγγεία μπορούμε να τις δούμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής η μικρή είναι πολύ αισιόδοξη, βοηθάει και πιστεύουμε και εμείς ότι όλα θα πάνε καλά».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος