Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για περιστατικό με διεμφυλικό στην Καλλιθέα: Η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο πέρα και έξω από διακρίσεις

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη. Ο κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη πέρα και έξω από διακρίσεις», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε κληρικός οφείλει να είναι διάκονος όλων των ανθρώπων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε:
«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι μια τρανς γυναίκα κατήγγειλε ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από ιερέα σε συσσίτιο ενορίας στην Καλλιθέα. Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα φύλου της, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την ξαναδεχθεί στο συσσίτιο, ενώ επικαλέστηκε και την Ιερά Σύνοδο για να δικαιολογήσει την άρνησή του.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος