Αρχή… Ζω: Το σχολικό βοήθημα των 100 € για τα «πρωτάκια» στην Στερεά Ελλάδα – Ποιες οικογένειες το δικαιούνται (video)

Μια σημαντική πρωτοβουλία, την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών για την προμήθεια σχολικών ειδών αξίας εκατό ευρώ, για κάθε παιδί που έχει εγγραφεί στην Ά τάξη του Δημοτικού Σχολείου, υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για τη σημαντική αυτή κοινωνική δράση μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

«Όλα τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδας, των οποίων οι οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η Πολιτεία» είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως είπε ο κ. Σπανός.

Μιλώντας για τον αριθμό των ωφελουμένων της δράσης «Αρχή… Ζω», που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ», ο κ. Σπανός τόνισε: «Είναι από πολλές εκατοντάδες έως λίγες χιλιάδες κάθε χρονιά. Θα θέλαμε να μην είναι καμία (σ.σ. κάτω από το όριο της φτώχειας), όμως η σκληρή λέει ότι έχουμε οικογένειες που δεν έχουν εισοδήματα ικανά να ανταπεξέλθουν στις ειδικές δαπάνες που έχουν τα παιδιά».

Έως την 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, το πρόγραμμα «Αρχή… Ζω» παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια μπορούν να κάνουν αίτηση και να πάρουν αυτό το βοήθημα για τα πρώτα σχολικά έξοδα στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας σε Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Άμφισσα και Καρπενήσι.

Σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση στην περιφέρειά του ο κ. Σπανός επισήμανε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ανάγκες γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν και αυτές οι δράσεις που συμπληρώνουν κάποιες ανάγκες και κλείνουν κάποιες πληγές».

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
  • Να έχουν εξαρτώμενα τέκνα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων
  • Να διαβιούν με οικογενειακά εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.
    (Επισημαίνεται, ότι το όριο φτώχειας, προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2020, σε 5.266€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: α)50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών, β)30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος