Αρχές Απριλίου “ανοίγουν” τα ραντεβού για 65-69 ετών – Οι εκπαιδευτικοί στον μηχανισμό αναπλήρωσης εμβολίων

Την επόμενη Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών για την επόμενη ηλικιακή ομάδα 65 με 69 ετών, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην τακτική ενημέρωση για το Εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Επίσης ενημέρωσε ότι δημιουργείται ένας νέος μηχανισμός αναπλήρωσης για τις αδιάθετες δόσεις με λίστα αναμονής, που σύντομα θα γίνει καθολική η εφαρμογή του και εξήγησε πως θα λειτουργεί. Σε περίπτωση αδιάθετων δόσεων εντός της εβδομάδος εντάσσονται και οι εκπαιδευτικοί στην λίστα αναπλήρωσης των εμβολίων είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ παραμένει σε ισχύ ο μηχανισμός αναπλήρωσης από σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις. Αναφέρθηκε και στη δυνατότητα εμβολιασμού σε νοσοκομείο για τους πολίτες που πάσχουν από αλλεργίες.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια που ο πολίτης κλείνει το ραντεβού του στην πλατφόρμα, θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος εάν θέλει να μπει στη λίστα αναμονής. Για όσους πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους σε ΚΕΠ, φαρμακεία είτε με την άυλη συνταγογράφηση, θα μπορούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα και με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να επιλέξουν την επιλογή, έτσι ώστε να μπουν στη λίστα αναμονής.

Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις, το σύστημα αυτόματα θα επιλέγει από τα επόμενα ραντεβού, συνήθως μετά από 15 ημέρες, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα εάν το επιθυμούν. Οι πολίτες θα λαμβάνουν sms στο κινητό τους που θα τους λέει για το νέο ραντεβού τους και θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή όχι.

Στην περίπτωση που παρά την ενεργοποίηση της λίστας αναμονής εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάθετες δόσεις, τότε “παραμένει σε ισχύ ο μηχανισμός αναπλήρωσης που έχουμε από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις και ενεργοποιούμε επιπλέον σε αυτή τη διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ενταχθούν στην λίστα αναπλήρωσης εντός της εβδομάδος”.

Επίσης, ενημέρωσε πως σήμερα έγιναν ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%), ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Εκπληκτική επισήμανε ότι ήταν η συμμετοχή στους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών καθώς ενώ η πλατφόρμα άνοιξε στις 26/3 ήδη έχουν κλείσει ραντεβού 230.000 πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος