Καπραβέλος: Κραυγή αγωνίας να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο τώρα – Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική (video)

«Έχουμε βγάλει μια κραυγή αγωνίας, χρειάζονται περισσότερα μέτρα και κυρίως επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Μου είναι αδιανόητο να έχουμε αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο όπλο κι αυτή τη στιγμή να γυρνάμε γύρω – γύρω από το πρόβλημα. Γυρίσαμε πίσω τα νοσοκομεία μας 30 χρόνια», επισήμανε ο διευθυντής ΕΣΥ Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Αυτά όλα θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες. Η πίεση στα νοσοκομεία είναι τεράστια. Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι πάρα πολλοί. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι θάνατοι είναι 95 δεν μπορώ να κατανοήσω τι περιμένουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, κυρίως στους άνω των 60», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να δείξει μια αποφασιστικότητα, μια δυναμική. «Θα μείνουμε στην ιστορία σαν τη χώρα που είχε το όπλο στα χέρια της και έπεσε αμαχητί. Βλέπω έναν εφυσυχασμό», υπογράμμισε.

«Έρχεται και η μετάλλαξη Όμικρον. Είναι ανησυχητική, αλλά πιο ανησυχητική από την Δέλτα; Αυτή οποία μας έχει οδηγήσει για άλλη μια φορά σε μια ανθρώπινη τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική»

«Δεν μπορώ να βλέπω καθυστερήσεις σε χειρουργία άλλων παθήσεων. Είναι πλέον ανήθικο αυτό που γίνεται. Δεν μπορεί για έναν καρκινοπαθή να αναβάλλεται το χειρουργείο του έως ότου βρεθεί δωμάτιο εντατικής, ακριβώς επειδή κάποιοι δεν χρησιμοποιούν το εμβόλιο και η πολιτεία δεν παίρνει πιο αποφασιστικά μέτρα», είπε ακόμα.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι σοκάρεται από την εικόνα στα γήπεδα, δεδομένου του ότι, όπως τόνισε, δεν τηρούνται τα μέτρα σε μέρη όπως αυτά και δεν γίνεται έλεγχος, σε αντίθεση με την προσαρμογή των πολιτών που διέρχονται στις εκκλησίες, την οποία χαρακτήρισε «υποδειγματική».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος