Απολογία ψευτογιατρού: Εκατομμύρια συγγνώμες δεν είναι αρκετές – Οργή θυμάτων και συγγενών τους (video)

Array

Μία όψιμη συγγνώμη, που ωστόσο εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων που τον άκουγαν, επιχείρησε να δώσει κατά την απολογία του, ο αποκαλούμενος και ως ψευτογιατρός. «Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ», φώναξε στο δικαστήριο η μητέρα της 35χρονης Γιαννούλας, ένα από τα θύματα του , σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Τον ισχυρισμό πως η εταιρεία του συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων του 2004, C4i, σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς εξέφρασε ο 50χρονος «ψευτογιατρός» στην απολογία του, που συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την πρόεδρο της έδρας για κάθε μία από τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις, έδωσε τη δική του εκδοχή για τις επαφές που είχε με καρκινοπαθείς και τους συγγενείς του, ενώ υπήρξαν και κάποιες υποθέσεις που ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα θύματα ή τους συγγενείς τους.

«Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ενώ ερωτώμενος από την έδρα για τον ρόλο των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση, ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες – αυτή την ώρα – των 16 συγκατηγορουμένων του. Απολογήθηκε ήδη η ηγουμένη Μονής Πηλίου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τελειώσει οδοντεχνίτης στην Ελλάδα και στην Αμερική παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες ενώ είπε ότι έχει πάρει και άδεια πιλότου και έχει πετάξει Τσέσνα ωστόσο σταμάτησε λόγω ενός προβλήματος στο αυτί.

Από το 2001 που βρίσκεται, όπως ισχυρίζεται, στην Ελλάδα υποστήριξε ότι έχει δύο εταιρείες, μία για σέρβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι είπε πως «όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσε στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα».

Η αναφορά αυτή του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρισκόταν στο δικαστήριο με μία μητέρα θύματος να τον αποκαλεί ψεύτη και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον με τον 50χρονο να απαντά ότι δεν πιστεύει ότι έχει κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Στη συνέχεια φέρεται να είπε πως βρίσκεται απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είναι ο ίδιος, πως εκείνος πρώτος δε μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του, πως έκανε τα αντίθετα από αυτά που τον έμαθαν, ολίσθησε, άφησε το ψέμα να μπει στη ζωή μου.

«Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

«Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!», φώναξε η μητέρα θύματος.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει κακό σε κανέναν άνθρωπο και πως το μόνο που προσπάθησε να κάνει είναι να τους βοηθήσει. Φέρεται να είπε ότι δεν πίεσε κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, προσθέτοντας «Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογία του, συγγενείς θυμάτων και θύματα του ψευτογιατρού και ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας τον φώναξαν «δολοφόνο».

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος