Απολογία Λιγνάδη: «Άκουγα για ένταλμα σύλληψης και νόμιζα ότι είναι τρολιά» – Την Τετάρτη η αγόρευση του εισαγγελέα

Μετά από 4,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσπάθησε να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε τρία ανήλικα αγόρια και έναν νεαρό άνδρα. Μάλιστα, για τους δυο από τους τέσσερις, υποστήριξε ότι ούτε καν τους γνωρίζει.

«Γητευτής, κορτάκιας ή πέφτουλας, μπορεί να υπήρξα, βιαστής ή εκβιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Σιχαίνομαι το βιασμό και οποιαδήποτε εκμετάλλευση ενός αδύναμου ανθρώπου» είπε.

«Δε γνώριζα για τι κατηγορούμαι μέχρι που συνελήφθην» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά, «άκουγα για ένταλμα σύλληψης και νόμιζα ότι είναι τρολιά».

Στην 5ωρη απολογία του έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες και σκευωρία σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Ψάχνουμε να βρούμε βαθιά κίνητρα σε άτομα που είναι τελείως φτηνά. Εδώ συναντήθηκαν οι επιθυμίες διαφόρων ομάδων. Προσωπικοί λόγοι εκδίκησης λόγω ερωτικής απόρριψης, διάφοροι «ελεύθεροι σκοπευτές» ηθοποιοί, η αντιπαλότητά μου με μέλη του ΣΕΗ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι- influencers που είχαν τεράστια διαφωνία με τις θέσεις μου για το Εθνικό Θέατρο».

Ο συνήγορος Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε: «Στα 50 χρόνια που δικηγορώ, πρώτη φορά απόλαυσα τέτοια απολογία. Του υπέβαλαν ερωτήσεις όλα τα μέλη της έδρας, ακόμα και οι αναπληρωτές ένορκοι».

Υπέρμαχος του ελληνικού #ΜeToo, στο πλαίσιο του οποίου, ωστόσο βρέθηκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, εμφανίστηκε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού.

«Το κίνημα #MeToo, το θεωρώ πολύ σοβαρό, αλλά διαπιστώνω ότι στεγάζει και ξερά και χλωρά, και φοβάμαι ότι αυτό θα οδηγήσει στην αυτοκατάργησή του. Κάτω από την ομπρέλα του, ο καθένας προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς του», είπε ακόμα στην απολογία του ο Δ. Λιγνάδης.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών οι δυο από τους μηνυτές, αλλά και οι δυο άνδρες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό, μέσω συνεντεύξεών τους. Την Τετάρτη θα προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη.

Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος