Προθεσμία πήρε ο ιερέας με το βιτριόλι – Γραμ. Συνοδικού Δικαστηρίου: Για χιλιοστά δεν έχασα την ακοή μου (video)

Προσθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τη βάναυση επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον 11 ατόμων στη Μονή Πετράκη, την ώρα που συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο στην Μονή Πετράκη για την υπόθεση καθαίρεσής του.

Ο ιερομόναχος θα εμφανιστεί ξάνα την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα καθώς δεν είχε φτάσει ο φάκελος της δικογραφίας από τη Βέροια.

Στο μεταξύ εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο τελευταίος εκ των τραυματιών, Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» είπε ότι για χιλιοστά δεν έχασε την ακοή του από το αριστερό αυτί μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο πρόσωπο και το σώμα με καυστικό υγρό.

“Βρίσκομαι στο σπίτι με αντιβίωση. Θα παρακολουθούμε από τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Έχω τραυματιστεί στον αριστερό τράχηλο, στο αυτί και στο αριστερό χέρι. Έχω εγκαύματα Β’ βαθμού, με βάθος. Είναι ιάσιμα τα τραύματα μου και ίσως χρειαστεί πλαστική επέμβαση αργότερα”.

Μιλώντας για την αποτρόπαιη πράξη του 37χρονου ιερέα, ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είπε ότι ανέμενε μια άσχημη συμπεριφορά από τον δράστη.

«Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν τελείωσε η δίκη και του ανακοίνωσαν την καθαίρεση προπηλάκισε τους αρχιερείς βρίζοντάς τους και απειλώντας τους. Μέχρι εκεί. Μετά ηρέμησε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όταν τηλεφωνικά επικοινωνούσε με τη γραμματεία, ήταν ήρεμος, ευγενής. Δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο, στην αρχή φάνηκε να είναι λίγο θυμωμένος με τη συνεδρίαση. Ήθελε να εξαιρεθεί ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας (Νικόδημος) γιατί, όπως είπε, είχε γελάσει μαζί του στην προηγούμενη συνεδρίαση».

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του δράστη της επίθεσης είπε: «Έπαιξε ένα πολύ καλό θέατρο. Ήξερε μέχρι την τελευταία στιγμή τη ήθελε να κάνει. Το έκανε όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει».

Δύο επιστήμονες σχολιάζουν το περιστατικό

«Μέσα στο μυαλό του προσπαθούσε να χτίσει μια άμυνα για να αποφύγει την αντίστοιχη ποινή. Σαφώς και έδειχνε τα δείγματά του στην τοπική κοινωνία, στους δημοσιογράφους. Όλοι μας όμως πρέπει να συνεργαστούμε και να μη βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι”, δήλωσε για τον κατηγορούμενο η Δέσποινα Σβουρδάκου.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του δράστη στην ΕΡΤ η Δρ εγκληματολογίας ανέφερε ότι «το προφίλ του δράστη έδειχνε τα δείγματά του. Από ότι είδα επικρατούσε και ένας φόβος στην περιοχή. Από ότι φαίνεται ήταν βίαιος. Είναι μια δύσκολη περίπτωση. Όμως όταν αφήνεις να διαιωνίζεται μια κατάσταση θα δεις να φτάνει και στο πιο άσχημο… Είδαμε και ένα μιμητισμό στην πράξη τους και έχει πολλά κοινά σημεία με την υπόθεση στης Ιωάννας».

Το πότε κάποιος βγαίνει από την φυλακή απασχολεί από τη Μεταπολίτευση την Ελλάδα δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος