Απολογείται ο «Μάξιμος Σαράφης» – Αρνείται τις κατηγορίες και εκφράζει φόβους για τη ζωή του

Array

Αντιμέτωπος με την 31η τακτική ανακρίτρια, είναι αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος ως ηγετικό πρόσωπο σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες, 50χρονος, πρώην στέλεχος της Novartis και ο οποίος φέρεται ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Εάν και ο ίδιος αρνείται σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδρομής της Νοβάρτις ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, σε ανακοίνωσή του έχει μιλήσει για άθλια και ρεβανσιστική στοχοποίηση του από το 2018 και λόγω της υπόθεσης μιλάει για παρακράτος.

Λίγο πριν μπουν στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο του, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. Υπενθυμίζεται πως άλλοι δύο έχουν συλληφθεί μαζί του.

Συνολικά έξι πρόσωπα φέρονται να συμμετέχουν στην οργάνωση και βαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται πως εξαπατούσαν πελάτες επιχειρήσεις μεσολαβώντας για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος