Αποκλειστικό: Συνελήφθη μέλος σπείρας που «έγδυνε» Ι.Χ. αυτοκίνητα στον Πειραιά (video)

Array

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 21χρονος ο οποίος μαζί με έναν άλλο άνδρα «έγδυναν» ΙΧ αυτοκίνητα στον Πειραιά.

Ιδιοκτήτης οχήματος είδε με τα μάτια του την κινηματογραφική κλοπή από το ΙΧ του που διήρκησε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Ο ιδιοκτήτης καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού του βλέποντας να σπάνε εξαρτήματα από το αυτοκίνητο του και όμως δεν πρόλαβε να βγει ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Στο αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ φαίνονται 2 μέλη σπείρας που λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Φαλήρου κλέβοντας ΙΧ, απεικονίζονται να «χτυπούν» στις 2:26 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου ένα ακόμα αυτοκίνητο.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο της ΕΡΤ, οι 2 πολύπειροι νεαροί βολιδοσκόπησαν το σημείο και επέστρεψαν σπάζοντας το αυτοκίνητο, πέραν αυτό που ήθελαν και εξαφανίστηκαν, προκαλώντας φθορές που ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ.
Αποκλειστικό: Συνελήφθη μέλος σπείρας που «έγδυνε» Ι.Χ. αυτοκίνητα στον Πειραιά (video)
Στην περιοχή περιπολούσαν 2 μηχανές με άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που σε περίπου 10 λεπτά από το συμβάν, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των 2 δραστών ο οποίος κρυβόταν σε πυλοτή πολυκατοικίας.

Ο ημεδαπός δράστης 21 ετών συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, όπου στην κατοχή του – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν καθώς και 2 κινητά τηλεφωνία (ένα smartphone και ένα παλιάς τεχνολογίας).

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σπείρα αυτή έχει σημειώσει αρκετές κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και συγκεκριμένα σε Πασαλιμάνι, Καστέλλα, Καλλίπολη, κέντρο Πειραιά, Καμίνια και νέο Φάληρο.

Εκτός από τα smart, στο στόχαστρο των επιτήδειων έχουν μπει και αυτοκίνητα τύπου υβριδικά μάρκας μάρκας Toyota από τα οποία κλέβουν ανταλλακτικά αεροτομές τιμόνια και καταλύτες.

Οι αρχές φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην σύλληψη τόσο του άλλου δράστη, όσο και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Νία Αβδελλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος