Αποκλειστικό – Μενίδι: Η κάμερα της ΕΡΤ στο «δρομολόγιο του τρόμου» του λεωφορείου Α10 – Σοκαριστικές περιγραφές (video)

Στη λεωφορειακή γραμμή Α10, με δρομολόγιο το οποίο έχει αφετηρία το Μενίδι και καταλήγει στο Σταθμό Λαρίσης μπήκε η κάμερα της ΕΡΤ με τον ρεπόρτερ Κώστα Στάμου.

Στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω λεωφορείο γίνεται χρήση μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι επιβάτες εκφράζουν την αγανάκτηση και δυσαρέσκειά τους για όσα βιώνουν σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, πολλοί από τους εμπλεκόμενους φέρεται να είναι ανήλικοι 14 – 15 ετών, εξοπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα, οι οποίοι απειλούν τους επιβαίνοντες. «Μπαίνουν 14χρονα παιδιά με μαχαίρια κρυμμένα στις κάλτσες» αφηγούνται, μεταξύ άλλων, επιβάτες.

«Το κινητό που μας κλέβουν στο λεωφορείο που ανεβαίνει το πωλούν μετά στο λεωφορείο που κατεβαίνει»

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία γυναίκας για το πώς λειτουργούν οι επιτήδειοι: «Το κινητό που μας κλέβουν στο λεωφορείο που ανεβαίνει το πωλούν μετά στο λεωφορείο που κατεβαίνει», λέει στην ΕΡΤ.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί των οχημάτων κάνουν λόγο για αδυναμία αντιμετώπισης των συμβάντων. Τοξικομανής δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή καθότι του είναι έτσι εύκολο να προμηθευτεί τα ναρκωτικά του και να κάνει τη χρήση του χωρίς ενόχληση.

«Στο ορκίζομαι στη μάνα μου θα σε σκοτώσω»

Την τρομακτική εμπειρία που έζησε με έναν ακόμα φίλο του το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο Α10, γνωστό και ως «λεωφορείο του τρόμου», ενώ πήγαιναν στο σινεμά, περιέγραψε ζωντανά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» και τον ρεπόρτερ Κώστα Στάμου, ένας 18χρονος.

Όπως ανέφερε ο 18χρονος, σε μια στάση επιβιβάστηκαν τέσσερις ανήλικοι Ρομά, οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν τους ζήτησαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος