Αποκλειστικό ΕΡΤ: Πώς θα είναι ο πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες)

Αποκλειστικές εικόνες από τη μορφή του «πράσινου» πύργου του Πειραιά, ο οποίος αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2023 εξασφάλισε η ΕΡΤ και η εκπομπή «Με νέα ματιά».

Μιλώντας στην εκπομπή, ο πολιτικός μηχανικός Νατάλης Πέτροβιτς εξήγησε ότι η απόκλιση του κτιρίου από την κατακόρυφο στα 80 μέτρα είναι 2,5 εκατοστά, κάτι που ουσιαστικά «ακυρώνει» τον αστικό μύθο που αφορά στο ότι «γέρνει» ο πύργος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε τα αρχικά σχέδια και έπρεπε να ξαναφτιάξουμε απ’ την αρχή τον πύργο τουλάχιστον στο μοντέλο μας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BIM*», είπε μεταξύ άλλων.

*Το Building Information Modeling (BIM) είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει την παραγωγή και διαχείριση των ψηφιακών αναπαραστάσεων των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των χώρων που περιγράφονται. Τα μοντέλα BIM είναι αρχεία από τα οποία μπορούν να εξαχθούν, ανταλλαχθούν ή να δικτυωθούν κατάλληλα ώστε να υποστηρίξουν την λήψη αποφάσεων σε σχέση με το κτήριο ή οποιοδήποτε άλλο δομικό στοιχείο ενεργητικού. Λογισμικό BIM χρησιμοποιείται από άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς οι οποίοι σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, λειτουργούν και συντηρούν διάφορες υποδομές σε τομείς όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δρόμοι, λιμάνια, σήραγγες κλπ.

Ρεπορτάζ: Ευτύχης Γρυφάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος