Αποδοτική η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την κυβέρνηση – Κριτική από την αντιπολίτευση (video)

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού απέδωσε, θεωρούν στην κυβέρνηση, καθώς, η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης απέτρεψε την απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν όλη νύχτα σε ανοικτή γραμμή με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, ενώ το πρωί κλιμάκια των κομμάτων επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές.

Συναγερμό σήμανε στην κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, η ενημέρωση για το πύρινο μέτωπο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαρκή ενημέρωση και βρέθηκε από τις τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Είχε προηγηθεί, αργά το βράδυ της Τρίτης, τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Άλφα, δήλωσε: «Είχαμε 90.000 άτομα τα οποία υπέστησαν την εκκένωση Μιλάμε για μία εκκένωση πολύ μεγάλης κλίμακας και πολλούς απεγκλωβισμούς. Η φιλοσοφία μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής ως απόλυτο αγαθό δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε τη ζωή έστω και ενός ανθρώπου και για το λόγο αυτό υπάρχουν οι προληπτικές εκκενώσεις».

Σφοδρή είναι η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Στυλιανίδη, έλλειψη προετοιμασίας και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης με τα πύρινα μέτωπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει πως: «Τις τελευταίες εβδομάδες οι πολίτες παρακολουθούν τα επικοινωνιακά σόου των Μητσοτάκη – Στυλιανίδη που τους διαβεβαίωναν ότι η χώρα έχει θωρακιστεί από τις πυρκαγιές. Και σήμερα η Αττική για μία ακόμα φορά καίγεται. Και ο αρμόδιος υπουργός βγήκε μπροστά στα αποκαΐδια να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του».

Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι νοσεί για δεύτερη φορά από κορονοϊό, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους γραμματείς Σβίγκου και Βασιλειάδη μετέβη στην περιοχή, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Γέρακα – Παλλήνης και παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης.

«Είμαστε στο πλευρό σας για ό,τι χρειαστεί», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, προς το Δήμαρχο γέρακα – Παλλήνης.

Ενημέρωση από τον δήμαρχο Γέρακα Παλλήνης είχε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το οποίο επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, δήλωσε: «Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, των πυροσβεστών, της αστυνομίας, του στρατού και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά των εθελοντών που δίνουν μια τιτάνια μάχη».

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ μέλη και φίλοι του κόμματος συνέδραμαν στην κατάσβεση και μοίρασαν τρόφιμα σε κατοίκους και πυροσβέστες.

«Ζούμε για μία ακόμα φορά τη διάψευση για πλήρη ετοιμότητα του κυβερνητικού μηχανισμού», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους αυτούς που κάηκαν για Τρίτη και για τέταρτη φορά. Το ερώτημα είναι ποιος φταίει« σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, επισημαίνει: «Όταν προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση, αυτή μας καθησύχαζε για την αντιπυρική περίοδο. Οι τεράστιες πυρκαγιές την διαψεύδουν δραματικά».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος