Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «EVA» – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Array

Περιορίζονται σιγά σιγά τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται, για σήμερα Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι, σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (6/11) το 112 έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τις πρωινές ώρες της Δευτέρας καταγράφηκαν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 06:30 σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Μήλου και ήταν 26 χιλιοστά, ενώ ακολούθησαν Έλος Χανίων (19), Λίνδος Ρόδου (15), Σκιάθος (15) και Γλώσσα Σκοπέλου (14 χιλιοστά).

Με χιλιάδες κεραυνούς, ραγδαίες βροχοπτώσεις και πολλά μποφόρ, επέλασε η κακοκαιρία «EVA». Το πέρασμα της κακοκαιρίας από το λεκανοπέδιο ήταν διπλό. Το πρώτο ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το δεύτερο λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην Αττική επλήγη κυρίως ο Πειραιάς, όπου έπεσαν 46 χιλιοστά βροχής, έως τις 14:00 το μεσημέρι. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλές γειτονιές σε Καμίνια και Νίκαια, μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις σε Πειραιά και Πασαλιμάνι, ενώ από τη μεγάλη συσσώρευση νερών υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στις Ακτές Μιαούλη, Μπότσαρη και Μουτσοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος